Διπλωματικές πηγές: Fake news της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ – Δεν υπήρξε διάλογος

Διαψεύδουν διπλωματικές πηγές την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία υπήρξε διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας σε τεχνικό επίπεδο στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ.

Αναφορικά με πληροφορίες που διακινεί η τουρκική πλευρά περί “ανταλλαγής απόψεων” στο πλαίσιο “τεχνικών συζητήσεων” στο ΝΑΤΟ, διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι ο Έλληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ προκειμένου υποβάλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης.

Σύμφωνα με την Αθήνα, η Τουρκία προσπαθεί να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα για να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων.

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής ζήτησε από τον Έλληνα Αξιωματικό σειρά διευκρινήσεων επί των υποβληθέντων σχολίων.

Όπως υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές, δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αξιωματικό. Επιπρόσθετα, οι αναφορές σε “ανταλλαγή απόψεων” στο πλαίσιο “τεχνικών συζητήσεων” εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειές της.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε: “Οι στρατιωτικές αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας ολοκλήρωσαν τις τεχνικές συζητήσεις στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ. Ανταλλάχθηκαν απόψεις κατά τη συνάντηση και συζητήθηκαν τα μέτρα που θα αποτρέψουν πιθανή παρεμβολή μεταξύ στρατιωτικών στοιχείων. Η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.