Παρατείνεται το lockdown στη Μελβούρνη για άλλες έξι εβδομάδες

Με σημαντικούς περιορισμούς θα παραμείνουν για περίπου ενάμιση μήνα ακόμα οι κάτοικοι της Μελβούρνης, που βρίσκεται ήδη σε lockdown εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Σήμερα, Κυριακή, ο κυβερνήτης της Βικτόριας, όπου υπάγεται και η Μελβούρνη, ανακοίνωσε τον οδικό χάρτη για σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού, ανακοινώνοντας παράλληλα την παράταση του lockdown στη Μελβούρνη για άλλες έξι εβδομάδες.

Οι περιορισμοί της φάσης 4 στη Μελβούρνη, που περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, θα παραταθούν κατά δύο εβδομάδες, έως τις 28 Σεπτεμβρίου. «Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και κάποια άλλα στοιχεία της φάσης 4 θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 26 Οκτωβρίου», διευκρίνισε ο Ντάνιελ Άντριους.

Ο κυβερνήτης της Βικτόριας είπε επίσης πως από τις 13 Σεπτεμβρίου η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας θα αρχίζει μια ώρα αργότερα σε σχέση με τώρα και θα ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Η νέα φάση προβλέπει επίσης πως όσοι ζουν μόνοι μπορούν να ορίσουν ένα φιλικό πρόσωπο ή μέλος της οικογένειας που μπορεί να τους επισκέπτεται.

Οι πολίτες θα μπορούν να κινούνται σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από την κατοικία τους και θα εξακολουθήσουν να μπορούν να βγαίνουν έξω μόνο για να πάνε για δουλειά, ψώνια, σωματική άσκηση ή φροντίδα άλλων προσώπων υπό προϋποθέσεις.

Στο εξής θα επιτρέπονται δύο ώρες άσκησης καθημερινά αντί για μία που είναι τώρα. Σε αυτή τη ρύθμιση περιλαμβάνονται οι κοινωνικές συνευρέσεις όπως πικ νικ σε πάρκα ή μια βόλτα στην παραλία. Επίσης από 13 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν και οι παιδικές χαρές.

Ο Ντάνιελς ανέφερε πως οι περαιτέρω περιορισμοί θα μπορούσαν να χαλαρώσουν από τις 28 Σεπτεμβρίου και ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει την πλήρη άρση της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 26 Οκτωβρίου.

Τα επόμενα στάδια χαλάρωσης των μέτρων θα εξαρτηθούν από την πορεία της επιδημίας στη χώρα. Για να περάσει στη νέα φάση από τις 28 Σεπτεμβρίου ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-50 τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

«Ζητώ συγγνώμη για τις περιστάσεις στις οποίες βρισκόμαστε. Ζητώ συγγνώμη για την πραγματικότητα που βρισκόμαστε », δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή.

Μέχρι στιγμής ο Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 753 ανθρώπους στην Αυστραλία. Σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Βικτόριας ανακοίνωσαν 63 νέα κρούσματα και πέντε θανάτους. Το σύνολο των θυμάτων στην πολιτεία αυτή ανέρχεται σε 666.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.