Βαρύ χτύπημα ΗΠΑ σε Ερντογάν: Ετοιμάζονται να πουλήσουν τα «δικά» του F-35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Βαρύ χτύπημα στον σουλτάνο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζονται να δώσουν οι ΗΠΑ και μάλιστα ο «θαυμαστής» του πρόεδρος των Ντόναλντ Τραμπ καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζουν να πουλήσουν τα «δικά» του F-35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), τον μεγαλύτερο εχθρό της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το hellasjournal.com, ο Τζάρεντ Κούσνερ γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναμένεται να συζητήσουν την πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 της Lockheed Martin στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή.

Αλλά τα μόνα διαθέσιμα F-35 αυτή τη στιγμή είναι αυτά που παρήγγειλε -και δεν έλαβε- η Τουρκία από τις ΗΠΑ, καθώς την αγορά, ως γνωστό, ακύρωσε ο Λευκός Οίκος, ως αντίποινα για την προμήθεια του ρωσικού συστήματος S-400 από τον Ερντογάν.

Αν συμφωνήσει ο κ. Νετανιάχου και η Αμερική πουλήσει τα F-35, οι αναλυτές αναμένουν ρήξη στις σχέσεις της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.