Γερμανική παραδοχή: «Παραδώσαμε τεχνογνωσία για παραγωγή αντιαρματικών πυραύλων στην Τουρκία»

Σημαντικά μέρη τουρκικών όπλων συνεχίζουν να προέρχονται από τη γερμανική παραγωγή, σύμφωνα με απάντηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας σε κοινοβουλευτική ερώτηση των Πρασίνων.

Η κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων, όπως μεταδίδει το ANF, ρώτησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχετικά με την εξαγωγή κεφαλών για πυραύλους συμβατούς με τα τουρκικά UAV.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση αφορούσε κεφαλές για τους αντιαρματικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς (LRAT) και τους πυραύλους μεσαίας εμβέλειας (MRAT), οι οποίοι και οι δύο κατασκευάζονται από την τουρκική εταιρεία Roketsan. Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής κυβέρνησης, το 2014 εκδόθηκαν άδειες εξαγωγής για δέκα κιτ κεφαλών για πυραύλους LRAT.

Συνολικά δέκα κεφαλές έχουν εξαχθεί στη Roketsan από το 2010. Το 2010, 2011, 2012 και 2018, οι άδειες εξαγωγής για την τεχνολογία παραγωγής κεφαλών LRAT εγκρίθηκαν από τη γερμανική κυβέρνηση.

Το 2013 και το 2018 εγκρίθηκε η πώληση τεχνολογίας για την παραγωγή κεφαλών για αντιαρματικούς πυραύλους μεσαίας εμβέλειας.

Η Roketsan είναι κατασκευαστής οπλισμένων συστημάτων πυραύλων με έδρα την Άγκυρα. Η εταιρεία ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 από την κρατική γραμματεία αμυντικής βιομηχανίας. Οι περισσότερες μετοχές κατέχονται από το Τουρκικό Ίδρυμα Ενόπλων Δυνάμεων (TSKGV).

Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, όλες οι άδειες που χορηγήθηκαν αφορούν αποκλειστικά την προμήθεια εξαρτημάτων, κεφαλών και τεχνολογίας για την ανάπτυξη και παραγωγή παράλληλων κεφαλών LRAT και MRAT αντιαρματικών όπλων.

Αυτές οι κεφαλές είναι ειδικά σχεδιασμένες για να συνδέονται με οπλισμένα αεροσκάφη και να καταστρέφουν οχήματα θωράκιση. Η γερμανική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει εάν η Τουρκία μπορεί να παράξει τα όπλα με το δημοσίευμα να αφήνει υπαινιγμούς την παραγωγή στην Τουρκία να την κάνουν Γερμανοί τεχνικοί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.