Εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Σεβαστήκαμε την ελληνική σημαία ακόμη κι όταν πετάξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την Ισπανίδα ομόλογό του.

Αναφερόμενος στο κάψιμο της τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές “όπως το κάψιμο της τουρκικής σημαίας, τους ταιριάζουν. Εμείς σεβαστήκαμε την ελληνική σημαία ακόμη κι όταν πετάξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα. Τέτοιο έθνος είμαστε. Όλοι πρέπει να σεβαστούν την απόφαση που πήραμε”.

Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη Τύπου η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια δήλωσε ότι είναι σημαντικό η Αγία Σοφία να παραμείνει μέρος της κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. “Για μας είναι σημαντικό το πνεύμα αυτού του μεγάλου μνημείου της Αγίας Σοφίας να διατηρηθεί”, είπε, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να την διακόπτει και να λέει: “Η Αγία Σοφία είναι τζαμί από το 1453 και μουσείο 86 χρόνια. Αυτό είναι ζήτημα κυριαρχίας της Τουρκίας. Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε αυτή την αντίδραση της Ελλάδας”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.