Αλβανία: Η Βουλή ενέκρινε νέα στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία

Η Βουλή στην Αλβανία ενέκρινε την Πέμπτη 23 Ιουλίου μια νέα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία. Η εν λόγω συμφωνία εγκρίθηκε με 105 ναι, 4 όχι και 4 αποχές.

Σύμφωνα με το αλβανικό υπουργικό συμβούλιο, η συμφωνία συνεργασίας αποσκοπεί στον καθορισμό των αρχών της οικονομικής βοήθειας προς την Αλβανία για την αγορά προϊόντων 100% κατασκευασμένα στην Τουρκία και υπηρεσιών για στρατιωτικούς σκοπούς.

Σε ομιλία της πριν από την ψηφοφορία, η βουλευτής Έλωνα Γκεμπρέα, ανέφερε ότι το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε 26 στρατιωτικές συμφωνίες και πρωτόκολλα με την Τουρκία από το 1998.

«Ο στρατηγικός εταίρος της χώρας μας, η Τουρκία, υποστήριξε σταθερά την Αλβανία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής επιμελητείας, σε ευθυγράμμιση με το πρόγραμμα άμυνας και εθνικής ασφάλειας».

«Ευχαριστούμε την τουρκική πλευρά που δεν μας άφησε μόνους μας σε δύσκολες καταστάσεις, ακόμα και όταν ο σεισμός έπληξε τη χώρα μας.

»Ελπίζω ότι αυτή η υποστήριξη όχι μόνο θα βοηθήσει τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και την ανταπόκρισή μας στις πολιτικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», πρόσθεσε, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.