Τηλεφωνική επικοινωνία Μπορέλ – Τσαβούσογλου – Τι συμφώνησαν για την Ανατολική Μεσόγειο

Στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και σε νέα συνάντηση πριν από το Gymnich στα τέλη Αυγούστου συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Πέμπτης, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα με ανάρτήση του σε κοινωνικό δίκτυο, ο Ύπατος Εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι “σε συνέχεια της συζήτησης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) για την Τουρκία και την περαιτέρω αύξηση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο συνομίλησα με τον Μελβούτ Τσαβούσογλου και συμφωνήσαμε σχετικά με την ανάγκη να αποκλιμακωθεί η ένταση και να συναντηθούμε πριν από το άτυπο Συμβούλιο Gymnich. Συμφωνήσαμε επίσης να συνεργαστούμε για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου”.

Νωρίτερα, ο Ζοζέφ Μπορέλ ανακοίνωσε ότι συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό της Λιβύης Αλ Σεράι με αντικείμενο την αποκλιμάκωση γύρω από το Sirte – Jufra, τη συμφωνία για αξιόπιστη κατάπαυση του πυρός και την επείγουσα επανάληψη της παραγωγής πετρελαίου που παραμένουν “κοινές προτεραιότητες”. Όπως σημείωσε, “πρέπει να εργαστούμε από κοινού στη διαδικασία του Βερολίνου για να τερματίσουμε τις συγκρούσεις με πραγματική δέσμευση από όλες τις πλευρές για να σώσουμε την ενότητα της Λιβύης”.

Πηγή πληροφοριών: ΚΥΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.