Η Γη θα φιλοξενήσει 8,8 δισεκατομμύρια ψυχές το 2100,
2 δισεκατομμύρια λιγότερες από τις τρέχουσες προβλέψεις του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με μια μεγάλη μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη που προβλέπει νέες παγκόσμιες ευθυγραμμίσεις ισχύος που διαμορφώνονται από τα μειωμένα ποσοστά γονιμότητας και τους γκρίζους πληθυσμούς.
Μέχρι το τέλος του αιώνα, 183 από 195 χώρες – χωρίς τη μετανάστευση – θα έχουν πέσει κάτω από το όριο αντικατάστασης που απαιτείται για τη διατήρηση των επιπέδων του πληθυσμού, ανέφερε μια διεθνής ομάδα ερευνητών στο The Lancet.
Περισσότερες από 20 χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ταϊλάνδης, της Πορτογαλίας, της Νότιας Κορέας και της Πολωνίας – θα δουν τον αριθμό τους να μειώνεται τουλάχιστον κατά το ήμισυ.
Η Κίνα θα μειωθεί σχεδόν τόσο πολύ, από 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους σήμερα σε 730 εκατομμύρια σε 80 χρόνια.
Η υποσαχάρια Αφρική, εν τω μεταξύ, θα τριπλασιαστεί σε περίπου τρία δισεκατομμύρια άτομα, με τη Νιγηρία μόνο να επεκτείνεται σε περίπου 800 εκατομμύρια το 2100, δεύτερη μετά από τα 1,1 δισεκατομμύρια της Ινδίας.
«Αυτές οι προβλέψεις υποδηλώνουν καλά νέα για το περιβάλλον, με λιγότερη πίεση στα συστήματα παραγωγής τροφίμων και χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και σημαντική οικονομική ευκαιρία για τμήματα της υποσαχάριας Αφρικής», δήλωσε ο κύριος συγγραφέας Christopher Murray, διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας και Αξιολόγησης (Institute for Health Metrics and Evaluation -IHME) στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.