Ξεσηκωμός και ανυπακοή στην Ισπανία για τα νέα μέτρα του κορονοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τις αντιδράσεις στην Σερβία για το Lockdown και στην Ισπανία ο λαός βγήκε στους δρόμους ενάντια στα ασφυκτικά μέτρα της κυβέρνησης με πρόσχημα τον κορονοϊό, που στραγγαλίζουν την οικονομία.

Φωνάζοντας συνθήματα για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Plaza de Callao της Μαδρίτης τις προάλλες. Οι συγκεντρωμένοι απαιτούσαν ελευθερία και αλήθεια ενάντια στην ολοκληρωτική δικτατορία του ψέματος. Φώναξαν συνθήματα, συνεπλάκησαν, πέταξαν φειγ-βολαν και γενικά έστειλαν μήνυμα ανυπακοής.

“Αυτό που ζητάμε είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, καθώς και αναλογικά μέτρα και όχι το κλείδωμα στο σπίτι ενώ καταστρέφεται η οικονομία και ο τρόπο ζωής μας” διεμήνυσαν.

Υπενθυμίζεται πως οι αρχές της ισπανικής πόλης Λέριδα αποφάσισαν να εφαρμόσουν και πάλι περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, έπειτα από αύξηση στα κρούσματα. Έπειτα από την ανακοίνωση των Αρχών της Καταλονίας στην Ισπανία για υποχρεωτική χρήση μάσκας την Τετάρτη, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρήθηκε, οι αρχές στην πόλη Λέριδα αποφάσισαν την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων καθώς και lockdown για την περιοχή, ύστερα από τη διαπίστωση πως υπάρχει και εκεί αύξηση των κρουσμάτων. Η συγκεκριμένη πόλη έχει ήδη απομονωθεί από την υπόλοιπη Καταλονία από το Σάββατο, ενώ οι 200.000 περίπου κάτοικοί της θα πρέπει να παραμείνουν στις κατοικίες τους.

Στο μεταξύ ψηφοφόροι στη Βόρεια Ισπανία με μάσκες και κάνοντας χρήση υγρού απολυμαντικού χεριών εισήλθαν χθες στα εκλογικά τμήματα, καθώς στη Γαλικία και στη Χώρα των Βάσκων διεξήχθησαν περιφερειακές εκλογές, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η μάχη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.