Κορονοϊός: Ανησυχία από τον ΠΟΥ για την “επιτάχυνση” της επιδημίας – Ποιες χώρες βρίσκονται στο… κόκκινο

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την επιτάχυνση της επιδημίας του κορονοϊού, όπως αναφέρει το CNBC. Στο επίκεντρο βρίσκονται ειδικά η Αμερική, η Βραζιλία και το Περού, όπου τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς.

“Όχι μόνο η Βραζιλία, αλλά σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική η κατάσταση δεν είναι καλή. Τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται διαρκώς. Όπως επίσης και στη Βόρεια Αμερική, με εξαίρεση τον Καναδά, που τα πάει καλύτερα” τόνισε ο Tedros Adhanom Ghebreyesus.Τα περιστατικά στις ΗΠΑ έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα μέσα Μαΐου, με πάνω από 2,9 εκατ. ανθρώπους να έχουν μολυνθεί ενώ μετρούν τουλάχιστον 130.306 νεκρούς, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Στη Βραζιλία τα κρούσματα ξεπερνούν τα 1,66 εκατ. και στο Περού τα 309.000.

Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2,5 εκατ. κρούσματα με το Ηνωμένο Βασίλειο να βρίσκεται στην κορυφή της θλιβερής λίστας και ακολουθούν Ιταλία και Ισπανία. Παράλληλα οι περισσότεροι θάνατοι διεθνώς καταγράφονται στις ΗΠΑ και ακολουθεί η Βραζιλία με πάνω από 66.000 θύματα. Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί 194.515 θάνατοι, με το Ηνωμένο Βασίλειο να μετράει τους περισσότερους νεκρούς. Αυτό που ανησυχεί τον ΠΟΥ είναι ότι η επιδημία “επιταχύνεται” και επισημαίνεται ότι δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωσή του. «Αν και ο αριθμός των θανάτων μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί σε διεθνές επίπεδο, στην πραγματικότητα, ορισμένες χώρες έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στη μείωση του αριθμού των θανάτων, ωστόσο σε άλλες χώρες, οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται», είπε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.