Δραματική εκτόξευση Covid-19 στις ΗΠΑ: 48.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο…

Η δραματική αύξηση κρουσμάτων στις ΗΠΑ δεν έχει τέλος. Μόνο στη Φλόριντα, σημειώθηκαν σήμερα Σάββατο, 9.500 νέα κρούσματα, ενώ σε ακόμα 32 πολιτείες οι αριθμοί εκτοξεύονται συνεχώς μέρα με τη μέρα.

Μάλιστα, ο συνολικός αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων που καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο ανέρχεται στις 48.000, με τους νέους θανάτους να αγγίζουν τους 599.

Το δεύτερο κύμα covid-19 στις ΗΠΑ βρίσκεται προ των πυλών, όπως όλα δείχνουν, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί «πάγωμα» ανοίγματος σε πολλές ακόμα πολιτείες, με την αμερικανική κυβέρνηση να παραδέχεται: «Έχουμε πρόβλημα».

Η Φλόριντα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «πραγματική έκρηξη» της νόσου μεταξύ των νέων, οι οποίοι, μετά τη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας από τις αρχές Ιουνίου, έχουν ξεχυθεί στις παραλίες και στη νυχτερινή ζωή, παραδέχθηκε αυτήν την εβδομάδα ο κυβερνήτης της Ρον ΝτεΣάντις.

Η μέση ηλικία των ανθρώπων που μολύνθηκαν είναι τα 33 έτη, έναντι 65 πριν από δύο μήνες.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης αποφάσισε, χθες Παρασκευή, να αναστείλει την κατανάλωση αλκοόλ στα μπαρ.

Ο Τεξανός ομόλογός του, που αντιμετωπίζει επίσης μια ανησυχητική αύξηση νέων κρουσμάτων στην πολιτεία του, διέταξε το κλείσιμο των μπαρ και ελάττωσε τη δυνατότητα υποδοχής πελατών στα εστιατόρια στο 50% έναντι 75% από τη 12η Ιουνίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα, εξέφρασε τη λύπη του διότι έδωσε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των μπαρ πάρα πολύ νωρίς.

«Εάν μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω και να ξεκινήσουμε εκ νέου, θα έπρεπε πιθανόν να καθυστερήσω το άνοιγμα των μπαρ, καθώς ο ιός διασπείρεται ταχέως», είπε ο Γκρεγκ Άμποτ στο τηλεοπτικό δίκτυο KVIA.

Χθες, η πόλη του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια ανακοίνωσε με τη σειρά της μια «παύση» στη διαδικασία άρσης των μέτρων καραντίνας. Σύμφωνα με τις αρχές, τα κομμωτήρια, κουρεία, οι εξωτερικοί χώροι των μπαρ που αναμενόταν να ανοίξουν τη Δευτέρα, θα πρέπει να περιμένουν.

zougla.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.