Σάλος στη Γερμανία: Σχόλιο δημοσιογράφου αναγκάζει τον υπουργό Εσωτερικών να κινηθεί νομικά

Ένα σχόλιο γυναίκας δημοσιογράφου έχει ανάψει “φωτιές” στη Γερμανία. Συγκεκριμένα η Χενγκαμέ Γιαγκχουμπιφαράχ δημοσιογράφος της εφημερίδας «Tageszeitung», έγραψε στη σατιρική της στήλη ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι “ακατάλληλοι” και ότι πρέπει καλύτερα να εργαστούν σε χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο μήνυση εναντίον της εφημερίδας κατέθεσαν τα συνδικάτα της αστυνομίας, ενώ στη δικαιοσύνη σκοπεύει να προσφύγει και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χορστ Ζεεχόφερ.

Η δημοσιογράφος στη σατιρική της στήλη έγραψε ότι η αστυνομία πρέπει να καταργηθεί καθώς όλοι οι αστυνομικοί είναι ακατάλληλοι για εργασία.

Ο κ. Ζεεχόφερ χαρακτήρισε το άρθρο «απερίγραπτο» και πρόσθεσε ότι «η απελευθέρωση των λέξεων οδηγεί και σε απελευθέρωση των πράξεων και σε πράξεις ακραίας βίας, όπως αυτές που είδαμε στην Στουτγάρδη, αναφερόμενος στους βανδαλισμούς και τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών που συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στη Βάδη – Βυρτεμβέργη.

Εντύπωση προκαλεί η στάση της αρχισυντάκτριας της εφημερίδας η οποία είπα ότι η επίθεση αυτή είναι ντροπιαστική και κατά της ελευθερίας του Τύπου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.