Οι βρετανικές «αερογέφυρες» διακοπών με Ισπανία, Γαλλία και Ελλάδα ξεκινούν στις 4 Ιουλίου

Η βρετανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποκαλύψει έναν κατάλογο χωρών, πιθανότατα θα περιλαμβάνει την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ελλάδα, όπου οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς να πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα επιστρέφοντας.

Οι υπουργοί της Βρετανίας εξετάζουν συμφωνίες με την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ελλάδα, οι οποίες θα επιτρέψουν στους παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου να ταξιδέψουν χωρίς να χρειαστεί καραντίνα κατά την επιστροφή τους, αναφέρει η Telegraph.

Είναι κατανοητό ότι τα σχέδια θα τεθούν σε ισχύ στις 4 Ιουλίου, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης στις 29 Ιουνίου της αναθεώρησης της νέας πολιτικής.

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν επί του παρόντος 14 ημέρες απομόνωσης, βάσει των νέων υποχρεωτικών κανόνων καραντίνας – με πρόστιμα για όποιον δεν συμμορφώνεται.

Ωστόσο, ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει ότι έχουν επιτευχθεί διμερείς συμφωνίες με «μικρό αριθμό χωρών» με χαμηλά επίπεδα κορονοϊού.

Οι ταξιδιωτικοί διάδρομοι θα λάβουν το πράσινο φως μόνο μετά από συμβουλή του επικεφαλής ιατρού και εάν το Υπουργείο Εξωτερικών συμφωνήσει να άρει την απαγόρευση στα μη αναγκαία ταξίδια στους προορισμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση εξετάζει επίσης συμφωνίες με την Αυστραλία, το Γιβραλτάρ, τις Βερμούδες, το Μοντσερράτ και τα νησιά Φώκλαντ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.