Κορωνοϊός: Αποκλεισμένη η Σουηδία από τις γειτονικές χώρες

Toν αποκλεισμό από τους γείτονες της βιώνει η Σουηδία καθώς η Δανία ανοίγει τα σύνορα μόνο στους επισκέπτες από τη Νορβηγία, την Ισλανδία και τη Γερμανία.

Τα γειτονικά τις κράτη έχουν αποκλείσει τη Σουηδία, καθώς η χώρα εμφανίζει υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

«Είναι απαίσιο για μας. Θέλουμε νε μπορούμε να ταξιδέψουμε», ανέφερε Σουηδός της πόλης Μάλμο στο BBC. «Πολλοί άνθρωποι δουλεύουν εκεί, έχουν τις οικογένειές τους».

Παραδοσιακά οι σκανδιναβικές χώρες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και το κλείσιμο των συνόρων ξενίζει τους πολίτες τους.

Στο μεταξύ, η Ελβετία που άνοιξε σήμερα τα σύνορά της στους ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει τη θερμομέτρηση σε όσους προέρχονται από τη Σουηδία.

Το ελβετικό υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι οι επισκέπτες από χώρες που έχουν ιδιαίτερα πληγεί ενδέχεται να υποβάλονται σε θερμομέτρηση.

«Αυτή είναι προς το παρόν η περίπτωση της Σουηδίας», σημειώνει το υπουργείο.

«Από τη 15η Ιουνίου, στους επιβάτες που καταφθάνουν με απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία θα πρέπει να επιβεβαιώνεται η θερμοκρασία τους κατά την άφιξή τους», λέει το υπουργείο, προσθέτοντας πως «οι ταξιδιώτες που έχουν ανεβασμένη θερμοκρασία θα εξετάζονται από γιατρό και εφόσον πρέπει, θα υποβάλλονται σε εξέταση για την Covid-19».

Η Σουηδία έχει καταγράψει περισσότερα από 52.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 4.891 θανάτους, ενώ επέβαλε χαλαρότερα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορονοϊού σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.