Απίστευτο: Ο Ερντογάν νομιμοποιεί παρακράτος ναζιστικού τύπου

«Αετοί της νύχτας», ονομάζεται η πολιτοφυλακή του Ερντογάν (Bekçi), που από χθες απέκτησε και με την κοινοβουλευτική βούλα ευρύτερες εξουσίες και στο εξής θα μπορεί να επιβάλλει με μεγαλύτερη πυγμή το δόγμα «νόμος και τάξη» στις γειτονιές των τουρκικών πόλεων – με έναν τρόπο βέβαια κομμένο και ραμμένο απόλυτα στα μέτρα του καθεστώτος της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη η κυβέρνηση έσπευσε να χορηγήσει ευρύτερες εξουσίες σε αυτό το ιδιότυπο σώμα «νυχτερινών φρουρών», ενώ η αντιπολίτευση αντιδρά έντονα προειδοποιώντας για πιθανές παραβιάσεις δικαιωμάτων, καθώς τονίζει ότι οι ομάδες αυτές επανδρώνονται από προσωπικό με περιορισμένη εκπαίδευση!

«Δεν μπορείς να δίνεις σε κάποιον όπλο και να τον στέλνεις στον δρόμο με ευρείες εξουσίες έπειτα από 40 ημέρες εκπαίδευση» προειδοποιούσε ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο Ενγκίν Αλτάι, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης, ενώ επισήμως από χθες οι «Αετοί της νύχτας» θα έχουν την εξουσία να ζητούν ταυτότητα από πολίτες που με τα δικά τους μέτρα και σταθμά θα κρίνουν ως υπόπτους. Παράλληλα θα έχουν την εξουσιοδότηση να χρησιμοποιούν βία, να φέρουν όπλα και να προχωρούν σε συλλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες ομάδες συστήθηκαν τα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με στόχο να περιφρουρούν τις γειτονιές. Ωστόσο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 ο Ερντογάν άδραξε την ευκαιρία να ανασυστήσει την πολιτοφυλακή, εργαλειοποιώντας τη βέβαια ως το «μακρύ χέρι» του καθεστώτος του.

Με περισσότερα από 28.000 μέλη, το όργανο των νυχτερινών φρουρών- το οποίο είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο Εσωτερικών – έχει αυξηθεί σημαντικά μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 εναντίον του Ερντογάν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.