Χάνει έδαφος ο Τραμπ – 10 μονάδες προηγείται ο Μπάιντεν σε δημοσκόπηση

Κερδίζει έδαφος ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, με τις δημοσκοπήσεις να φέρνουν τον Αμερικανό Πρόεδρο δεύτερο με 10 μονάδες διαφορά.
Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και δημοσιεύθηκε την Κυριακή, για λογαριασμό της Washington Post και του ABC, ο Μπάιντεν προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 53% έναντι 43% που επιμένει στον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Μπάιντεν έχει μεγαλώσει σημαντικά το πλεονέκτημά του από την προηγούμενη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε πριν από δύο μήνες, όταν ξεπέρασε τον πρόεδρο οριακά με 49% έναντι 47% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε επίσης πτώση στα ποσοστά που αφορούν στο κατά πόσο οι ψηφοφόροι συμφωνούν με την τακτική που ακολουθεί, φτάνοντας στο 45% από 53%. Τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ έγιναν 40 δημοσκοπήσεις με τον Τζο Μπάιντεν να υπερισχύει σε όλες αν και οι δύο διεκδικητές της προεδρίας εμφανίζονταν σχεδόν ισόπαλοι στις αναμετρήσεις.
Τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ έγιναν 40 δημοσκοπήσεις με τον Τζο Μπάιντεν να υπερισχύει σε όλες αν και οι δύο διεκδικητές της προεδρίας εμφανίζονταν σχεδόν ισόπαλοι στις αναμετρήσεις. Οι χειρισμοί στην κρίση του κορωνοϊού αλλά και η πρόσφατη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ είναι τα βασικά ζητήματα που φαίνεται πως θα στοιχίσουν στον Ντόναλντ Τραμπ, μία δεύτερη θητεία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Οι Αμερικανοί ήταν ήδη δυσαρεστημένοι από τους εκατοντάδες θανάτους λόγω της πανδημίας, πολλοί από τους οποίους χρεώθηκαν στην καθυστερημένη αντίδραση της διοίκησης Τραμπ αλλά και της συνολικής ανταπόκρισης του Αμερικανού προέδρου στην καθημερινή ενημέρωση. Αποκορύφωμα, η αποκάλυψη της χορήγησης υδροξυχλωροκίνης που έγινε δεκτή με επιφυλακτικότητα από τους πολίτες.
Στα αρνητικά που πυροδότησαν το κύμα εναντίον του Τραμπ και η δολοφονία την περασμένη Δευτέρα του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος μάλιστα φέρεται σε ηχητικό ντοκουμένο που δημοσίευσαν οι New York Times να επικρίνει σφόδρα τους κυβερνήτες και να τους ζητά να «κυριαρχήσουν» συλλαμβάνοντας τους διαδηλωτές, που επιμένουν να διαμαρτύρονται με πορείες σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, ο αντίπαλος Τζο ΜΠάιντεν κερδίζει έδαφος με τη στάση του. Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως θα παραβρεθεί στην κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ στο Χιούστον του Τέξας, την επόμενη εβδομάδα.
Ο δικηγόρος Μπεν Κραμπ, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια Φλόιντ, ανακοίνωσε τα νέα κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συζήτησης στο Facebook με τον Βαν Τζόουνς.
«Γνωρίζουμε ότι ο πρώην Αντιπρόεδρος Μπάιντεν θα παρευρεθεί», είπε ο Κραμπ, ο οποίος δήλωσε στο CBS News ότι η εκλογική ομάδα του Μπάιντεν είχε ζητήσει άδεια για να παρευρεθεί στην κηδεία και η οικογένεια είπε ότι είναι ευπρόσδεκτη.
Με πληροφορίες από το Politico/ABC/CNN/BBC

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.