Η παράνομη μετανάστευση σε όλη τη Μεσόγειο αυξάνεται εν μέσω πανδημίας

Το λαθρεμπόριο ανθρώπων και η παράνομη μετανάστευση σε όλη τη Μεσόγειο Θάλασσα συνεχίζουν να αυξάνονται εν μέσω πανδημίας κορονοϊού Wuhan, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Στο αποκορύφωμα της κρίσης στην Ευρώπη, δύο μεταναστευτικά μεταφορικά πλοία από ΜΚΟ – το Alan Kurdi και το Aita Marie – συνέχισαν να εισάγουν παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι η Ιταλία και η Μάλτα είχαν κλείσει τα λιμάνια τους στις αρχές Απριλίου λόγω της σοβαρότητας του ιού.

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν σημειωθεί αρκετές προσελέυσεις πλοίων με πλειάδα παράνομων μεταναστών, με 79 μετανάστες να φτάνουν στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα. Η Ιταλική ακτοφυλακή προσπάθησε να εμποδίσει τα πλοία Alan Kurdi και Aita Mare να τους φέρουν παράνομα για «τεχνικούς» λόγους, ενώ οι ΜΚΟ έχουν καταγγείλει αυτό που περιγράφουν ως αδικαιολόγητη κίνηση που στοχεύει στην «παρεμπόδιση των αποστολών ανακούφισης».

Ο Vincent Cochetel, ειδικός απεσταλμένος για την Κεντρική Μεσόγειο από την Ύπατη Αρμοστεία, δήλωσε ότι μεταξύ Ιανουαρίου και τέλους Απριλίου, 6.629 μεταναστευτικά σκάφη προσπάθησαν να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές από τις ακτές της Λιβύης, αύξηση σχεδόν 300% από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με τον Cochetel, ο αριθμός αναχωρήσεων μεταναστευτικών σκαφών από την Τυνησία υπερδιπλασιάστηκε την ίδια χρονική περίοδο

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.