Ο ΠΟΥ «φρενάρει» την υδροξυχλωροκίνη – Επειδή δεν λειτουργεί, ή επειδή την προωθεί ο Τραμπ;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ανεστάλη η κλινική δοκιμή της υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Δρ. Τέντρος Γκεμπρεγέσους, ανακοίνωσε την απόφαση του ΠΟΥ, μετά τη δημοσίευση επιστημονικής μελέτης την περασμένη Παρασκευή στο περιοδικό «The Lancet», για το φάρμακο κατά της ελονοσίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η χρήση της χλωροκίνης όπως και των παραγώγων της (υδροξυχλωροκίνη) έναντι του κορονοϊού κρίνεται «αναποτελεσματική, ή ακόμη και επιβλαβής» σε ασθενείς με Covid 19, γεγονός που τόνισε και ο ΠΟΥ.

«Το διοικητικό συμβούλιο εφάρμοσε μια προσωρινή παύση του τμήματος υδροξυχλωροκίνης στη δοκιμή Αλληλεγγύης, ενώ τα δεδομένα ασφαλείας επανεξετάζονται από το συμβούλιο παρακολούθησης ασφάλειας δεδομένων. Τα άλλα τμήματα της δοκιμής συνεχίζονται», δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού.

Μήπως το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιτίθεται συνεχώς κατά του ΠΟΥ και απέσυρε μάλιστα και τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ, είναι…ένθερμος υποστηρικτής και προωθητής του συγκεκριμένου φαρμάκου, έπαιξε κάποιο ρόλο στην απόφαση;

Δεν μπορεί να μην έρθει αυτόματα η συγκεκριμένη απορία με τα όσα έχουν συμβεί…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.