ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ «brain drain» το 2017

Περισσότεροι άνθρωποι μετακινήθηκαν στην Πορτογαλία την περασμένη χρονιά από αυτούς που έφυγαν από τη χώρα, για πρώτη φορά από το 2010, καθώς η πορτογαλική οικονομία αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε η μεταναστευτική υπηρεσία της χώρας την Τρίτη, 36.639 άνθρωποι μετακινήθηκαν στη χώρα της Ιβηρικής το 2017, οι περισσότεροι από το 2012. Την ίδια στιγμή, αποχώρησαν 31.753.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το 2016, 38.273 άνθρωποι μετανάστευσαν από την Πορτογαλία και εισήλθαν 29.925.

Ωστόσο το θετικό μεταναστευτικό ισοζύγιο είναι πολύ μικρό για να αντιστρέψει την τάση γήρανσης του πορτογαλικού πληθυσμού.

Ο πληθυσμός της Πορτογαλίας βρίσκεται σε σταθερά πτωτική τροχιά από το 2007, με τον αριθμό των γεννήσεων να μην ξεπερνάει αυτού των θανάτων. Περίπου το 21% των κατοίκων της χώρας είναι πάνω από 65 ετών.

Μια από τις προτεραιότητες της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Πορτογαλίας να επιλύσει το πρόβλημα προσελκύοντας ξένους και Πορτογάλους που ζουν στο εξωτερικό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.