Süddeutsche Zeitung: «Η Τουρκία είναι ο σύμμαχός μας, όχι η Ρωσία και ο Ασαντ»

Εξωφρενικό κείμενο από τη γερμανική εφημερίδα η οποία αγνοεί το ότι η Τουρκία έχει ΕΙΣΒΑΛΕΙ στη Συρία: «Στρατιωτικά ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν πρέπει να παρέμβουν στη διένεξη. Εν τέλει όμως η Τουρκία βρίσκεται, ηθικά τουλάχιστον, στη σωστή πλευρά σε αυτή την αντιπαράθεση: Στο πλευρό των άοπλων σύρων πολιτών».

«Με την επίθεση στις τουρκικές δυνάμεις στο Ιντλίμπ ο Μπασάρ αλ Ασάντ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν θέλουν να δώσουν ένα μάθημα στον πρόεδρο Ερντογάν και αν χρειαστεί να λύσουν με στρατιωτικά μέσα την διένεξη με την Τουρκία, σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung και σημειώνει:
«Η επίθεση σε βάρος του τουρκικού στρατού κλιμακώνει επικίνδυνα τη κατάσταση στη Συρία. Αυτό το σενάριο ήθελαν να αποφύγουν τόσο το ΝΑΤΟ, όσο και η ΕΕ που φοβόταν αρνητικές εξελίξεις στο προσφυγικό. Τώρα ο Ερντογάν ζητά τη στήριξη των συμμαχικών χωρών και εκείνες δύσκολα μπορούν να αρνηθούν. Για την Ευρώπη το ζητούμενο είναι τώρα να επιδείξει περισσότερη αλληλεγγύη προς τους πληθυσμούς της βόρειας Συρίας. Παράλληλα η ΕΕ θα πρέπει από κοινού με τις ΗΠΑ και τις αραβικές χώρες να αυξήσει τη πίεση προς τη Ρωσία επιβάλλοντας ακόμα και κυρώσεις. Στρατιωτικά ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν πρέπει να παρέμβουν στη διένεξη. Εν τέλει όμως η Τουρκία βρίσκεται, ηθικά τουλάχιστον, στη σωστή πλευρά σε αυτή την αντιπαράθεση: Στο πλευρό των άοπλων σύρων πολιτών. Η Τουρκία είναι ο σύμμαχός μας, όχι η Ρωσία και το καθεστώς του Ασάντ».

με στοιχεία από DW

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.