Η ΜΟΣΧΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ του ΟΗΕ για την Κριμαία

Η Μόσχα δεν συμφωνεί με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για «το πρόβλημα της στρατιωτικοποίησης» της Κριμαίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Μπορούμε απλώς να εκφράσουμε την διαφωνία μας με μια παρόμοια θέση και την λύπη μας», δήλωσε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας το ψήφισμα, επισημαίνοντας ότι «θα συνεχίσουμε αναμφίβολα να εξηγούμε με συνέπεια την δική μας θέση στους συνομιλητές μας».

Ο Πεσκόφ δεν σχολίασε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το εν λόγω ψήφισμα, ισχυριζόμενος ότι δεν πρόφτασε να το διαβάσει λεπτομερώς.

Νωρίτερα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα για «το πρόβλημα της στρατιωτικοποίησης» της Κριμαίας, της Αζοφικής και της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο ήταν πρόταση της Ουκρανίας. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 66 ψήφους υπέρ, 19 κατά και 72 αποχές. Στο κείμενο του ψηφίσματος αναφέρεται ότι «η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών στην Κριμαία, αντιτίθεται στην εθνική κυριαρχία, την πολιτική ανεξαρτησία, και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» . Επίσης στην πέμπτη παράγραφο του ψηφίσματος, η Ρωσία επικρίνεται για την κατασκευή της γέφυρας στα στενά του Κερτς.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.