ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ πυρήνα νεοναζί μέσα στην αστυνομία της Φρανκφούρτης

Ένα ακροδεξιό δίκτυο εντός της αστυνομίας της Φρανφκούρτης έφερε στο φως έρευνα των Γερμανικών Αρχών, μετά την αποστολή απειλητικής επιστολής σε δικηγόρο τουρκικής καταγωγής που εκπροσώπησε ισλαμιστές εξτρεμιστές σε δικαστήριο.

«Τουρκικό βρωμογούρουνο», ανέφερε η επιστολή που εστάλη με fax στην Σεντά Μπασάι Γιλντίζ, «δεν θα καταστρέψεις τη Γερμανία. Καλύτερα να εξαφανιστείς, όσο προλαβαίνεις να φύγεις ζωντανή, γουρούνα!»

Η δικηγόρος είπε στην εφημερίδα Frankfurter Neue Press ότι ένα μέρος της επιστολής μίσους της θύμισε άλλες παρόμοιες, που λαμβάνει αραιά και που, αλλά οι επόμενες γραμμές ήταν που της προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία: «σε αντίποινα… θα “καθαρίσουμε” την κόρη σου», ανέφερε το γράμμα παραθέτοντας το όνομα και τη διεύθυνση της δίχρονης κόρης της. Η επιστολή έφερε την υπογραφή NSU 2.0 -ευθεία αναφορά στην ακροδεξιά ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση, που είχε διαπράξει δέκα δολοφονίες και σειρά άλλες εγκληματικές ενέργειες την περίοδο 2000-2007 και στη δίκη μελών της οποίας είχε εργαστεί η Μπασάι Γιλντίζ.

Μετά την έρευνα των Αρχών από τον περασμένο Αύγουστο αποκαλύφθηκε μια ομάδα τουλάχιστον πέντε αστυνομικών, που αντήλλασσαν νεοναζιστικά μηνύματα και εικόνες σε ένα chat group. Οι επιθεωρητές της Εθνικής Ανακριτικής Υπηρεσίας (LKA) έφθασαν στα ίχνη τoυ ακροδεξιού πυρήνα, όταν ανακάλυψαν ότι είχε χρησιμοποιηθεί υπολογιστής της αστυνομίας για να εντοπιστούν τα προσωπικά στοιχεία της δικηγόρου, χωρίς κάποια επίσημη αιτία.

Αξιωματούχοι της LKA είπαν στη Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι δεν αποκλείουν την πιθανότητα η όλη υπόθεση να έχει «πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις». Οι τέσσερις ακροδεξιοί αστυνομικοί και μια γυναίκα συνάδελφός τους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καθώς συνεχίζεται η έρευνα.

Η Μπασάι Γιλντίζ επέκρινε την αστυνομία που δεν την ενημέρωσε για το πόρισμα των ερευνών και το έμαθε μέσω του Τύπου, καθώς η ίδια είχε ζητήσει επανειλημμένα πληροφορίες, αλλά μόλις το περασμένο Σάββατο πληροφορήθηκε την ύπαρξη της ακροδεξιάς ομάδας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία με τη Sueddeutsche Zeitung να σχολιάζει: «Είναι κάποιοι λίγοι αστυνομικοί που αμαυρώνουν τόσο άσχημα το όνομα του θεσμού, στον οποίο εργάζονται. Είναι μόνο κάποιοι λίγοι που κάνουν πλάκα με ναζιστικά σύμβολα ή με ρατσιστικά σχόλια στο whatsapp, όπως τώρα συμβαίνει στη Φρανκφούρτη… Ωστόσο συχνά στην αστυνομία επιδεικνύεται μια λάθος επιείκεια σε αυτούς τους λίγους. Και γι αυτό υπαίτιοι είναι πολλοί. Λείπει συχνά η κατανόηση για το πόσο πολύ πλήττεται η εμπιστοσύνη στην αστυνομία με αυτές τις απεχθείς υποθέσεις. Η ακροδεξιά προπαγάνδα δεν δίνει δεκάρα για το Σύνταγμα. Αυτό και μόνο, όμως θα αρκούσε για να απαλλαχθεί ένας αστυνομικός άμεσα από τα καθήκοντά του».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.