Συνεχίζονται οι μαζικές διώξεις δικαστών και εισαγγελέων στην Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές έπαυσαν σήμερα 203 δικαστές και εισαγγελείς στο πλαίσιο των μαζικών διώξεων έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Μία εξέλιξη, η οποία ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των δικαστικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή απολυθεί από τις αρχές κοντά στους 4.000.
Οι αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση, έχουν απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 100.000 αστυνομικούς, στρατιωτικούς, κρατικούς λειτουργούς, δικαστικούς και άλλους έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος με κατηγορίες ότι διατηρούν σχέσεις με το δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα.
Ο Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από το 1999, αρνείται τις κατηγορίες.
Με τις τελευταίες απομακρύνσεις το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων έχει πλέον παύσει από τα καθήκοντά τους περισσότερους από 3.886 δικαστικούς έπειτα από το πραξικόπημα, ανέφερε το πρακτορείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.