ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ: ΕΔΩ “ΓΑΖΩΣΑΝ” τον Σερίφ Σεκάτ!

Στο https://www.newsit.gr διαβάσαμε:

Ο εισαγγελέας του Παρισιού, Ρεμί Ετζ, που έχει αναλάβει την έρευνα για την επίθεση της Τρίτης στο Στρασβούργο με τους 3 νεκρούς και τους 13 τραυματίες, έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το πως έγινε η επιχείρηση που κατέληξε με τον 29χρονο καταζητούμενο νεκρό.

Ο Σερίφ Σεκάτ, ο 29χρονος με το βαρύ ποινικό μητρώο που φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε το 2015 ενώ ήταν στη φυλακή, έκλεψε ταξί μετά την επίθεση στο Στρασβούργο και επέλεξε να κρυφτεί στη συνοικία Νεντόρφ. Εκεί είχε μεγαλώσει και φαίνεται πως εμπιστευόταν το μέρος όπου είχε ζήσει για χρόνια.

«Μια περίπολος της αστυνομίας επισήμανε στις 21:00 να περπατάει στην οδό Λαζαρέ ένας άνδρας, ένα άτομο τα χαρακτηριστικά του οποίου μπορεί να ανταποκρίνονταν σ’ αυτά του δράστη», ανέφερε ο Ετζ.

«Αυτός, ο οποίος εντόπισε την παρουσία του περιπολικού, (…) προσποιήθηκε τότε ότι μπαίνει στην πολυκατοικία στον αριθμό 74 αυτής της οδού, χωρίς επιτυχία», πρόσθεσε. Ο Σερίφ Σεκάτ – Φωτογραφία EPA

Οι αστυνομικοί δήλωσαν τότε την παρουσία τους και «το άτομο στράφηκε σημαδεύοντας με το όπλο του -παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης- προς την κατεύθυνσή τους, για να πυροβολήσει», σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Στρασβούργο Σερίφ Σεκάτ

«Μια σφαίρα έπληξε το περιπολικό πάνω από την πίσω αριστερή πόρτα. Δύο από τους τρεις αστυνομικούς απάντησαν πυροβολώντας πολλές φορές και σκοτώνοντας τον δράστη», διευκρίνισε. «Ο θάνατος του Σερίφ Σεκάτ, ο οποίος ταυτοποιήθηκε επισήμως (…) από τα δακτυλικά αποτυπώματά του, διαπιστώθηκε στις 21:05».

«Οι ερευνητές βρήκαν πάνω του ένα παλιό περίστροφο με έξι σφαίρες, πέντε από τις οποίες είχαν βληθεί. Βρήκαν εξάλλου πάνω του ένα μαχαίρι και άλλες οκτώ σφαίρες διαμετρήματος 8mm στην εσωτερική τσέπη του ημίπαλτου που φορούσε», διευκρίνισε ο Ετζ.

Οι φωτογραφίες από τη “γαζωμένη” πόρτα του κτιρίου έξω από το οποίο έπεσε νεκρός ο Σεκάτ, κάνουν το γύρο του κόσμου. Μπορεί κανείς να διακρίνει τουλάχιστον 7 σφαίρες. Ο 29χρονος, όμως, δέχτηκε περισσότερες σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ. Φωτογραφία EPA Φωτογραφία EPA Φωτογραφία EPA Φωτογραφία Reuters Φωτογραφία EPA

Στον εντοπισμό του 29χρονου δράστη συνέβαλε η έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες που έγινε το βράδυ της Τετάρτης και «επέτρεψε να δεχθούμε σχεδόν 800 τηλεφωνήματα» και να «θεωρήσουμε πιθανή την παρουσία του φυγά στη συνοικία Νεντόρφ», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

«Μια εκτεταμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή ενός ελικοπτέρου άρχισε από τις 19:30 ώστε να επικεντρώσουμε τις έρευνες σ’ αυτόν τον τομέα», διευκρίνισε ο ίδιος. Συνέλαβαν κοντινά του πρόσωπα

Δύο πρόσωπα του περιβάλλοντος του δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο, τέθηκαν υπό κράτηση το βράδυ της Τετάρτης. Έτσι, πλέον, επτά άτομα κρατούνται σε σχέση με την επίθεση της Τρίτης, είπε ο Ετζ.

Πρόκειται για «τέσσερα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία τέθηκαν υπό κράτηση τη νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, και για τρία μέλη του κοντινού περιβάλλοντός του, από τα οποία ένα τέθηκε υπό κράτηση χθες το πρωί και δύο αυτή τη νύκτα», δήλωσε ο εισαγγελέας.

«Η έρευνα θα συνεχισθεί πλέον για να ταυτοποιηθούν ενδεχόμενοι συνεργοί ή συναυτουργοί που μπορεί να τον βοήθησαν ή να τον ενθάρρυναν στην προετοιμασία της ενέργειάς του», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.