ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ λόγω …έλλειψης χαρτιού

Στη Βενεζουέλα της μεγάλης οικονομικής κρίσης μία εφημερίδα κλείνει επειδή δεν μπορεί να εισάγει άλλο χαρτί για να τυπωθεί!

Και όμως, συμβαίνει στον ιστορικό τίτλο της “El Nacional”, εφημερίδα που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Βενεζουέλα πριν από 75 χρόνια και είναι έντονα επικριτική προς την κυβέρνηση της χώρας.

Ο επικεφαλής της, ο Μιγκέλ Ενρίκε Οτέρο, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα λόγω δικαστικής δίωξης εναντίον του, τόνισε ότι το κράτος βάζει εμπόδια στην εταιρία που εισάγει το χαρτί στη χώρα.

Ο γενικός διευθυντής Χόρχε Μακρινιώτης από την πλευρά του γνωστοποίησε ότι η εφημερίδα θα εξακολουθήσει να υπάρχει στην ηλεκτρονική της μορφή και επιτέθηκε στην κυβέρνηση Μαδούρο λέγοντας ότι το κλείσιμο της έντυπης έκδοσης ήταν αναπόφευκτο λόγω της οικονομικής δυσφορίας της χώρας ενώ κατηγόρησε τους κυβερνητικούς για διώξεις “γιατί δεν σιωπούμε εδώ και 15 χρόνια”.

Τα στελέχη της εφημερίδας έχουν κατά καιρούς καταγγείλει ότι δέχονται απειλές, πολύ συχνούς φορολογικούς ελέγχους και περιορισμούς στη διαφήμιση.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.