ΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ παλτό της Νάνσι Πελόσι;

«Μηn υποτιμάτε τη δύναμη που φέρω», έχει δηλώσει η Νάνσι Πελόσι στον Πρόεδρο της Αμερικής, Ντόναλντ Τράμπ.

Μια φωτογραφία της, που βγαίνει από τον Λευκό Οίκο την Τρίτη μετά από μια εξαιρετικά έντονη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τράμπ, τον Αντιπρόεδρο Πενς και τον Γερουσιαστή Σούμερ, έγινε viral, εν μέρει λόγω του εκπληκτικού παλτό MaxMara που φορούσε, το οποίο μπορεί να περιγραφεί ως η απόλυτη #girlboss εμφάνιση.

Η εμφάνιση έγινε αμέσως αντικείμενο σχολιασμού. Όπως έγραψαν οι Times για τη συνάντηση: «Για εκείνους που μελετούν τις γυναίκες στην πολιτική, ήταν μια αξιοσημείωτη στιγμή , μια παρασκηνιακή ματιά σε μια ισχυρή γυναίκα που διαπραγματεύεται με τον ηγέτη του ελεύθερου κόσμου».

Μετά από τη θερμή ανταλλαγή θέσεων , η Πελόσι βγήκε από τον Λευκό Οίκο με μια σιγουριά κρυμμένη πίσω από τα γυαλιά ηλίου της, περπατώντας τις γκρί γόβες της και φορώντας το κόκκινο παλτό GLAMIS από τον οίκο MaxMara. Το Twitter, φυσικά, το αγάπησε! Αυτό το ατρόμητο βάδισμα της έκανε αίσθηση! Η απόλυτη απόχρωση του φθινοπώρου. Αυτή η εμφάνιση είναι πλήρης και συμβολική.

«Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το παλτό είναι αυτό που δηλώνει για την υποτιθέμενη ανικανότητα της μόδας να επικοινωνεί σημαντικά μηνύματα,» ο διάσημος σκηνοθέτης του οσκαρικού Moonlight, Μπάρι Τζένκινς, έγραψε στο Τwitter. «Από το ασύμμετρο μήκος του έως το υψηλό γιακά, τον ισχυρό αλλά χωρίς εμπόδια ώμο του και φυσικά το χρώμα, ένα βαθύ γαλήνιο αλλά εμφατικό και λαμπερό χρώμα. Με μια εμφάνιση που τα «έσπασε» και κατάφερε τελικά να σπάσει και τον τσαμπουκά του Προέδρου».

Το παλτό έχει σχεδιαστεί από τον οίκο MaxMara από το 2013 και δεν είναι η πρώτη φορά που το φοράει η Πελόσι. Το φόρεσε επίσης στην δεύτερη ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα. Ο συμβολισμός δεν πέρασε απαρατήρητος. H Βανέσα Φρίντμαν των Times έγραψε: «Η επιλογή αυτή τη φορά εξυπηρετούσε ως μια υπενθύμιση της μακροζωίας της στα καθίσματα της εξουσίας και μιας υπόθεσης για το πού βρίσκεται η πολιτική της πεποίθηση».

 

Το παλτό της Πελόσι έστειλε ένα μήνυμα δύναμης, στυλ και ψυχραιμίας σε μια εποχή που η ηγεσία της χώρας τόσο συχνά στερείται αυτών των χαρακτηριστικών. Στη συνάντηση που μόλις είχε αποχωρήσει, οι τρεις άντρες που μοιραζόταν μαζί της το δωμάτιο παρουσίαζαν ποικίλα επίπεδα ανεπάρκειας. Εκείνη δεν πτοήθηκε. Ασφαλώς ένα παλτό από μόνο του δεν φέρνει την… Άνοιξη, δεν θα απομακρύνει τον σεξιστή συνάδελφο σας, ούτε θα κάνει την Αμερική «σπουδαία ξανά». Ο ρατσισμός, ο μισογυνισμός και όλα τα δεινά τους δεν θα καμφθούν, αλλά αν μπορεί να καταφέρει να σας κάνει να νιώσετε όσο ισχυρή μοιάζει να είναι η Νάνσι Πελόσι φορώντας το, τότε αυτό από μόνο του είναι ένας θρίαμβος.

Ακολουθώντας όλη την αγάπη και την διαφήμιση, ο MaxMara ανακοίνωσε ότι το παλτό θα κυκλοφορήσει εκ νέου το 2019 και στο Twitter υπάρχει ήδη ένας λογαριασμός που τιτλοφορείται «I Am Nancy Pelosi’s Coat».

 

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.