Βολιβία: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κατά του ‘Εβο Μοράλες

Η εισαγγελία της Βολιβίας εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην προέδρου ‘Εβο Μοράλες, ο οποίος βρίσκεται εξόριστος στην Αργεντινή, στο πλαίσιο ανοικτής έρευνας για στάση, τρομοκρατία και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την επίσημη απόφαση.

Το κείμενο που υπογράφουν οι εισαγγελείς της Λα Πας Τζίμι Αλμάνσα και Ρίτσαρντ Βιγιάκα διατάσσει τις δυνάμεις της τάξης να “συλλάβουν και να οδηγήσουν τον Χουάν ‘Εβο Μοράλες ‘Αιμα στην έδρα της εισαγγελίας”.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε επίσης σε βάρος του Φαουστίνο Γιούκρα Γιάργουι, ηγετικού στελέχους του MAS, του αριστερού κόμματος του Μοράλες, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι βοήθησε τον Μοράλες να ενθαρρύνει τις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης της μεταβατικής προέδρου Τζανίν Ανιές, γράφει η εφημερίδα El Deber.

Ο πρώτος αυτόχθων πρόεδρος της χώρας των ‘Ανδεων διακήρυξε την επανεκλογή για μια τέταρτη θητεία στην προεδρία μετά τις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου. Ωστόσο καταγγελίες για νοθεία προκάλεσαν βίαιες διαδηλώσεις που διήρκησαν εβδομάδες, οι οποίες τον ανάγκασαν να παραιτηθεί και να φύγει εξόριστος στο Μεξικό.

Ο Μοράλες έφυγε από το Μεξικό την περασμένη εβδομάδα για την Αργεντινή, η οποία του χορήγησε το καθεστώς του πρόσφυγα.

“Δεν φοβάμαι τη σύλληψη”, είπε ο Μοράλες προσθέτοντας ότι δεν θα βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία για να δικαιολογήσουν μια δίκη του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.