ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Άγκυρα παρενέβη στρατιωτικά στην Λιβύη – Τουρκικές ειδικές δυνάμεις αφίχθησαν στην Τρίπολη

Με αστραπιαίες σχεδόν κινήσεις κινείται η Τουρκία για την στρατιωτική κατάληψη της Λιβύης  και την διάσωση του καθεστώτος της Τρίπολης.

Όπως αναφέρουν τουρκικές ιστοσελίδες, οι οποίες επικαλούνται το αραβόφωνο δίκτυο Al Arabiya, τουρκικές ειδικές δυνάμεις αφίχθηκαν αεροπορικών στην Τρίπολη «προκειμένου να αναλάβουν την ασφάλεια των μελών της λιβυκής κυβέρνησης».

Βέβαια σε άλλο σημείο του κειμένου οι Τούρκοι περιγράφονται ως «στρατιωτικοί σύμβουλοι προκειμένου να αξιολογήσουν την εκεί κατάσταση» αλλά σημασία έχει ότι με πηγές από την Λιβύη που επικαλείται το Al Arabiya, οι πρώτες δυνάμεις των Τούρκων βρίσκονται ήδη εκεί.

Παράλληλα αναφέρεται ότι μαζί με τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις έφτασαν και οχήματα MRAP τόσο για τις δικές τους ανάγκες, όσο και για τις δυνάμεις της Τρίπολης.

Γιατί επενέβησαν τώρα; Για να προλάβουν την άφιξη του κομβόι από την Βεγγάζη και την τελική επίθεση του στρατηγού Χ.Χαφτάρ

 

Συνεχή τα δρομολόγια των τουρκικών εμπορικών σκαφών προς τη Λιβύη

 

Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων γύρω από την Τρίπολη

Την ίδια ώρα τόσο ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ όσο και ο GNA συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις με κατεύθυνση την Τρίπολη.

Το καθεστώς της Τρίπολης συγκεντρώνει δυνάμεις νότια από την λιβυκή πρωτεύουσα, ενώ ο LNA με μεγάλη φάλαγγα οχημάτων κατευθύνεται στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή αποτελείται από 1.825 Toyota εξοπλισμένα με πυροβόλα των 14,5 και 23 χλστ. 259 θωρακισμένα οχήματα (MRAP από Αίγυπτο και άλλες χώρες), 25 BMP-3, 13 T-72 και πάνω από 10.000 ενόπλους.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.