Ισραηλινή άσκηση στην αν.Μεσόγειο μετά την εκδίωξη του «Bat Galim» από το τουρκικό Ναυτικό

Χθες έγινε γνωστό πως πολεμικό πλοίο της Τουρκίας παρεμπόδισε τον πλου του ισραηλινού ερευνητικού σκάφους «Bat Galim» που έπλεε εντός κυπριακής ΑΟΖ. 

Έτσι σήμερα το Ναυτικό και η Αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποιούν άσκηση στην αν.Μεσόγειο.

Οι NOTAM έχουν ήδη εκδοθεί από χθες το βράδυ και το Ισραηλινό Ναυτικό και Αεροπορία θα βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο σήμερα.

Σύμφωνα με τον έγκυρο δημοσιογράφο Babak Taghvaee, στην άσκηση θα συμμετάσχουν μαχητικά F-35 κορβέτες Sa’ar 5/6 και υποβρύχια Dolphin-2.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, πριν δύο εβδομάδες τουρκικό πολεμικό πλοίο εκδίωξε ισραηλινό ερευνητικό πλοίο από την κυπριακή ΑΟΖ.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το ισραηλινό υπουργείο Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων.

Στο ωκεανογραφικό σκάφος Bat Galim ένα σκάφος που ανήκε στην ισραηλινή Ωκεανογραφική και Λιμνολογική Ερευνητική Υπηρεσία, επέβαιναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion καθώς και ένας Κύπριος γεωλόγος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν υποθαλάσσια έρευνα για τον αγωγό EastMed μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης και είχαν λάβει σχετική άδεια από την Λευκωσία.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.