ΦΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗ Συρία: Επτά ομαδικοί τάφοι στην πόλη Μπουκάμαλ

Επτά ομαδικοί τάφοι, που περιέχουν τα λείψανα δεκάδων ανθρώπων, ανακαλύφθηκαν κοντά στην πόλη Μπουκάμαλ, ένα πρώην προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA.

“Οι αρμόδιες αρχές ανακάλυψαν επτά ομαδικούς τάφους” ανέφερε το πρακτορείο, κατηγορώντας το ΙΚ για τη σφαγή των ανθρώπων αυτών. Προς το παρόν, η ταυτότητα των θυμάτων παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, οι ομάδες της πολιτικής άμυνας και της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου έχουν βρει μέχρι στιγμής 101 πτώματα. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους φαίνεται ότι είχαν υποβληθεί σε βασανιστήρια πριν εκτελεστούν. Οι ομάδες συνεχίζουν το έργο τους κοντά στην πόλη αυτή, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

Μια πηγή προσκείμενη στην Ερυθρά Ημισέληνο είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η προσπάθεια της επικεντρώνεται “στην ταυτοποίηση των σορών που έχουν ήδη βρεθεί”, σημειώνοντας ότι μεταξύ των θυμάτων υπήρχαν και γυναίκες. Επιβεβαίωσε επίσης ότι νεκροί “έφεραν ίχνη βασανιστηρίων” και ότι ορισμένα πτώματα βρέθηκαν “με δεμένα τα μάτια και τα χέρια”. Δεν ήταν όμως σε θέση να προσδιορίσει πότε πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι.

“Η έρευνα για άλλα πτώματα θα συνεχιστεί αργότερα”, πρόσθεσε.

Ένα βίντεο που μεταδόθηκε από το SANA δείχνει την εκταφή των πτωμάτων. Διακρίνονται σκελετοί, καλυμμένοι με χώματα, που τους βγάζουν, τους ακουμπούν στο έδαφος και τους σκεπάζουν με σεντόνια.

“Αφού εξετάσαμε τα λείψανα, διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους εκτελέστηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ τα χέρια τους ήταν δεμένα”, δηλώνει σε ένα άλλο βίντεο του SANA ένας στρατιωτικός, το όνομα και ο βαθμός του οποίου δεν διευκρινίστηκαν από το πρακτορείο.

Από τις αρχές του 2018 ο συριακός στρατός έχει εντοπίσεις πολλούς ομαδικούς τάφους στην επαρχία Ράκα, όπου οι τζιχαντιστές είχαν σπείρει τον τρόμο τα τελευταία χρόνια, πριν εκδιωχθούν μετά από σφοδρές, πολύνεκρες συγκρούσεις. Το ΙΚ σήμερα ελέγχει μόνο ορισμένους μικρούς θύλακες στην έρημο.

Η πόλη Μπουκάμαλ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, ανακαταλήφθηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις τον Νοέμβριο του 2017 και ήταν το τελευταίο αστικό κέντρο που είχε υπό τον έλεγχό του το ΙΚ στη Συρία….

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.