ΗΠΑ: Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ψήφισε τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ ψήφισε τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, με ψήφους 18 υπέρ και 4 κατά. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε παρά τις προσπάθειες κάποιων Γερουσιαστών να την αναβάλουν.

Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη των δυνάμεων της Ομογένειας, ειδικά του HALC, αλλά όπως επίσης των Αρμενίων και των εβραϊκών οργανώσεων, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟPEN.

«Φοβάμαι ότι κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν την Αμερική όμηρο της Τουρκίας», δήλωσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και πρόσθεσε: «Οι ενέργειες της Τουρκίας κατά το παρελθόν έτος ήταν πραγματικά καταθλιπτικές. Αυτό το νομοσχέδιο καθιστά σαφές στην Τουρκία ότι η συμπεριφορά της σε σχέση με την Συρία είναι απαράδεκτη και η αγορά του συστήματος S-400 είναι αδύνατη».

«Ήρθε η ώρα η Γερουσία ενωμένη να αναγκάσει την Τουρκία να αλλάξει συμπεριφορά» είπε ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων μετά την ψήφιση νομοσχεδίου κυρώσεων. «Η Τουρκία στρέφεται εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων, δεν πρόκειται για μια απλή διαφωνία», ανέφερε ο Τζιμ Ρις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.