Ο Ερντογάν πήγε στον βασιλιά Σαλμάν για να «συνωμοτήσουν» για το ισλαμικό χαλιφάτο τους

Συνάντηση με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν έχει στο Ριάντ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με κύριο αντικείμενο τις εξελίξεις στη Συρία.
Ο Ερντογάν συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Ναγέφ και τον υπουργό Άμυνας πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.
Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν γίνει πιο στενές τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της κοινής στήριξής τους στη συριακή αντιπολίτευση.
Την ώρα που ο κ. Ερντογάν βρισκόταν στο Ριάντ, όπου έφτασε τη Δευτέρα το βράδυ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωνε στους βουλευτές του κυβερνώντος ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ότι η πόλη Αλ Μπαμπ στη βόρεια Συρία βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στα χέρια του τουρκικού στρατού.
Οι θέσεις Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας για τη Συρία είναι «απόλυτα ταυτισμένες», είχε δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ την προηγούμενη εβδομάδα στην Άγκυρα.
Τουρκία και Σαουδική Αραβία εργάζονται από κοινού για την αναβίωση του σουνιτικού χαλιφάτου και την εγκαθίδρυση της Σαρία, του νόμου του Θεού (Αλλάχ), ως παγκόσμιου Νόμου.
Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Κατάρ χρηματοδότησαν και υποστήριξαν όλες τις ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις στη Συρία, τόσο τις «μετριοπαθείς» όσο και τις «εξτρεμιστικές».
Τουρκία και Σαουδική Αραβία έχουν ηγέτες υψηλόβαθμους «μυημένους» στη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Υποκρίνονται τους συμμάχους της Δύσης για να αλώσουν τη Δύση εκ των έσω.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.