Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Μέσα στο 2020 θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες απειλές

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπενέτ, προειδοποίησε το Ιράν ότι η συνεχιζόμενη συμμετοχή του στη συριακή σύγκρουση θα εξελιχθεί σαν τον δεκαετή πόλεμο των ΗΠΑ στο Βιετνάμ (1965-1975).

Ο Μπενέτ είπε την Κυριακή, σε μια συζήτηση στην Ιερουσαλήμ που διοργανώθηκε από τη δεξιά εφημερίδα «Makor Rishon», ότι αυτό που κάνει το Ιράν στη Συρία και στον Λίβανο ωθεί το Ισραήλ να μετατρέψει τη Συρία στο «Βιετνάμ του».

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι το Ιράν εργάζεται να βάλει φωτιά στη χώρα του, σταθμεύοντας στον Λίβανο, εργαζόμενο να εγκαταστήσει βάσεις στη Συρία και στη Λωρίδα της Γάζας και προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα εξαπολύει ισχυρή αμυντική επιχείριση για κάθε επίθεση που θα δέχεται.

Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι η Συρία θα μετατραπεί σε ένα «νέο Βιετνάμ» για το Ιράν, εάν οι Ιρανοί επιμείνουν να παραμείνουν στη Συρία, προσθέτοντας ότι η χώρα του θα το πράξει με κάθε μέσο.

Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει μεγάλες απειλές μέσα στο 2020 ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για κάθε επιχείριση είτε στη Συρία, είτε στον Λίβανο, είτε στη Γάζα.

«Δεν είναι μυστικό ότι το Ιράν προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δαχτυλίδι φωτιάς γύρω από τη χώρα μας», είπε.

«Πρέπει να προχωρήσουμε από τη συγκράτηση στην επίθεση», τόνισε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.