ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ «ΑΝΟΙΓΕΙ» ΤΟ στόμα του ο Ζάεφ: Είμαι Μακεδόνας και μιλώ μακεδονικά

Σχολιάζοντας δηλώσεις αξιωματούχων της Βουλγαρίας οι οποίοι αρνούνται να αναγνωρίσουν τη «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε σχετικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα b92.net:

«Είμαι Μακεδόνας, και μιλώ τη μακεδονική γλώσσα, είναι δικαίωμα μου, αποτελεί ευρωπαϊκή αξία, και περιμένω από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να αποδεχτούν και να σέβονται τις ευρωπαϊκές αξίες, (…), συμφωνήσαμε να μοιραστούμε μια κοινή ιστορία και να συνεχίζουμε να συνομιλούμε στο πνεύμα της φιλίας και των σχέσεων καλής γειτονίας» δήλωσε ο Ζάεφ στο «Ραδιόφωνο της Ελεύθερης Ευρώπης».

bet

Αργότερα, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ότι «ήταν δικαίωμα μου να καταλήξω σε συμφωνία με την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία τα Σκόπια θα έχουν νέα ονομασία».

Η δήλωση του Ζόραν Ζάεφ είχε ως βασικό αποδέκτη τον Βούλγαρο υπουργό Άμυνας Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ ο οποίος κατηγόρησε τα Σκόπια ότι επιχειρούν να «παραχαράξουν την ιστορία με σκοπό να προωθήσουν την μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.