ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ σε μετανάστες στο Μεξικό

Αστυνομικοί της Βερακρούς (ανατολικό Μεξικό) φέρονται να «συμμετείχαν», μαζί με κακοποιούς, σε επίθεση εναντίον μεταναστών η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα και να τραυματιστούν άλλοι τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα μικρό παιδί, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εισαγγελία της Πολιτείας αυτής.
Η επίθεση διαπράχθηκε το πρωί του Σαββάτου, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον φορτηγού στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, κοντά στην κοινότητα Χουάν Ροδρίγκες Κάρλα, περίπου 500 χιλιόμετρα από τη Σιουδάδ δε Μέχικο, ανέφερε ο εισαγγελέας της Βερακρούς Χόρχε Ουίνκλερ Ορτίς.

«Μια ομάδα κακοποιών πιστεύεται πως διέπραξε» την επίθεση, πάντως «η συμμετοχή ορισμένων μελών της αστυνομίας δεν έχει αποκλειστεί», τόνισε ο εισαγγελέας.

Το φορτηγό έγινε στόχος πυρών «ανθρώπων που φόραγαν μαύρα και κουκούλες» και κυκλοφορούσαν με «όχημα που έφερε διακριτικά της αστυνομίας» της Πολιτείας, σύμφωνα με αναφορά των τοπικών αρχών που μπόρεσε να συμβουλευθεί το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια γυναίκα, γουατεμαλτέκα υπήκοος, σκοτώθηκε, ενώ άλλοι τρεις μετανάστες, ανάμεσά τους ένα παιδί τριών ετών, τραυματίστηκαν.

Οι αρχές διενεργούν έρευνα για την ενδεχόμενη συμμετοχή αστυνομικών στην επίθεση.

«Αυτό που μας είπαν και είναι σίγουρο είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υποπρόξενος της Γουατεμάλας στο Μεξικό, ο Πάμπλο Αλεχάντρο Μολίνα Λεονάρδο.

Οι μεξικανικές αρχές έδωσαν άδειες παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους στους οκτώ μετανάστες που επέζησαν μετά την επίθεση, πρόσθεσε ο ίδιος διπλωμάτης.

Η Πολιτεία Βερακρούς είναι ανάμεσα σε εκείνες που αντιμετωπίζουν τα οξύτερα προβλήματα λόγω της βίαιης εγκληματικότητας στο Μεξικό, καθώς σε αυτή δρουν διάφορα καρτέλ των ναρκωτικών.

Χιλιάδες πολίτες χωρών της Κεντρικής Αμερικής, που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για να σωθούν από τη φτώχεια και την εγκληματικότητα, διέρχονται πολύ συχνά από το έδαφος του Μεξικού στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην επικράτεια των ΗΠΑ.(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.