ΣΙΓΑ ΜΗΝ υπέγραφαν

Συντάκτης:  efsyn.gr

Μια μάλλον αναμενόμενη κίνηση, δεδομένης της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική κυβέρνηση για το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης.

Τζουζέπε Κόντε και Ματέο Σαλβίνι δήλωσαν πως η κυβέρνηση δεν υπογράφει το σύμφωνο για ασφαλή μετανάστευση που προωθεί ο ΟΗΕ και ρίχνουν το μπαλάκι στην Βουλή για το τι στάση θα κρατήσει τελικά η Ιταλία.

Με ανακοίνωσή του, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, διευκρινίζει ότι ο ίδιος δεν υπογράφει το σχετικό σύμφωνο και ότι σκοπεύει να πάει το θέμα στο κοινοβούλιο, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελβετίας.

«Το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση είναι ένα κείμενο που έγειρει θέματα τα οποία κατανοούν ευρέως και οι πολίτες. Θεωρούμε λοιπόν σωστό να συζητηθεί στο κοινοβούλιο και οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν απ’ τη συζήτηση στη Βουλή, όπως αποφασίστηκε στην Ελβετία. Συνεπώς, η κυβέρνηση δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Μαρακές (10-11 Δεκεμβρίου), διατηρώντας το δικαίωμα να υπογράψει ή όχι όταν αποφασίσει το κοινοβούλιο», αναφέρει η ανακοίνωση του Κόντε.

Τον περασμένο Ιούλιο συνολικά 192 χώρες συμφώνησαν να προωθήσουν ένα παγκόσμιο σύμφωνο, το οποίο όμως έχουν ήδη απορρίψει διάφορες χώρες με συντηρητικές κυβερνήσεις. Μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Πολωνία, η Αυστρία, η Τσεχία, η Πολωνία, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Εσθονία, το Ισραήλ, η Αυστραλία και η Ελβετία.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε η Αυστραλία υπογράφει το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης Ούτε η Ελβετία υπογράφει το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση…

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.