Ανησυχία για εξελιξεις στην Τουρκία

Κλίμα πανικού επικρατεί στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες μετά την αλλαγή στάσης του λευκού οίκου για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια αλλά και για τις διώξεις που έχουν ασκηθεί ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρείται θέμα χρόνου να αγγίξουν τον ίδιο τον Ερντογάν.
Μετά από την υποβάθμιση της Τουρκίας ως χώρα που χρηματοδοτεί την ισλαμική τρομοκρατία, παρότι ίδια παραμένει μέλος του νάτο, οι καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων εμπλέκουν πλέον τον ίδιο τον Ερντογάν και την οικογένειά του στο μεγάλο σκάνδαλο λαθρεμπορίου και ξεπλύματος χρήματος από το Ιράν.
 Σε αυτό το πλαίσιο η Τουρκία έκανε την απίστευτη κίνηση να καλέσει για εξηγήσεις στον εκπρόσωπο του FBI στην Άγκυρα, ενώ παίζει το χαρτί του αντισιωνισμού προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη της Τουρκίας ότι ο Τραμπ είναι ο «μέγας σιωνιστής» και θέλει να γκρεμίσει τον Ερντογάν. Οι εξελίξεις πάντως αναμένονται ραγδαίες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.