Το μυστικό σχέδιο του Κιμ Γιονγκ Ουν για τη δημιουργία βιολογικών όπλων


Στην κατασκευή βιολογικών όπλων προσανατολίζεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος φαίνεται να επιταχύνει τις κινήσεις τους όσον αφορά την κατασκευή σχετικών εργοστασίων και εργαστηρίων.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Washington Post, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αγοράζει συνεχώς νέα μηχανήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξολόθρευση θανάσιμων μικροβίων, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Ασίας.

Το εν λόγω δημοσίευμα, έρχεται στη δημοσιότητα περίπου δέκα χρόνια μετά την έκθεση που είχε στείλει το Κογκρέσο προειδοποιώντας για τα μυστικά σχέδια της Βόρειας Κορέας και την παραγωγή ενός βιολογικού όπλου.

Ωστόσο, τα σχέδια δεν μπορούσαν να προχωρήσουν παραπέρα διότι η Βόρεια Κορέα δεν είχε την απαραίτητη τεχνογνωσία για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την Washington Post, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει στείλει εμπειρογνώμονες σε όλο τον κόσμο προκειμένου να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την μικροβιολογία.

Οι αναλυτές στην Αμερική ανησυχούν ότι η έρευνα θα μπορούσε τώρα να εξελιχθεί σε παραγωγή πλήρους κλίμακας επικίνδυνων παθογόνων που μπορούν να φορτωθούν σε βιολογικά προϊόντα.

«Ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει βιολογικά μέσα, είναι γνωστό, με διάφορους τρόπους. Το παρατεταμένο ερώτημα είναι γιατί έχει αποκτήσει τα υλικά και ανέπτυξε την επιστήμη, αλλά δεν έχει ακόμα δημιουργήσει όπλα;» αναρωτιέται ανώτερος υπάλληλος των ΗΠΑ ο οποίος μίλησε στην Washington Post.

«Εάν ξεκινούσε αύριο, πιθανότατα δεν θα το γνωρίζαμε, εκτός κι αν είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να έχουμε έναν πληροφοριοδότη που συμβαίνει να βρίσκεται στο σωστό μέρος» πρόσθεσε.

«Αν ξεκίνησε αύριο, ίσως να μην το γνωρίζουμε, αν δεν είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να έχουμε έναν πληροφοριοδότη που συμβαίνει να βρίσκεται στο σωστό μέρος».

Τα βιολογικά όπλα, χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή μικροβίων που προκαλούν ασθένειες για να επιτεθούν ή να σκοτώσουν ανθρώπους, ζώα ή φυτά.

Τα θανατηφόρα βιολογικά όπλα μπορεί να είναι ικανά να σκοτώσουν εκατοντάδες ανθρώπους, αλλά δεν μπορούν να βλάψουν σε μεγάλο βαθμό τις υποδομές ή τα κτίρια όπως συμβατικά εκρηκτικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.