“Οδύνη” Μέρκελ για την βόρεια Συρία αλλά τα γερμανικά υποβρύχια για την Τουρκία συνεχίζουν να ναυπηγούνται!

Να συζητηθεί η τουρκική επέμβαση στην βορειοανατολική Συρία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ζήτησε σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι η επίθεση προκαλεί «ανθρώπινη οδύνη», ενώ οδηγεί σε νέα ανασφάλεια σε ό,τι αφορά τον αγώνα εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους».

Ανθρωπινή οδύνη μπορεί να προκαλεί, αλλά μέτρα που πραγματικά θα στριμώξουν το καθεστώς δεν προκαλεί κι αυτό δείχνει μόνο υποκρισία. Η Γερμανία συνεχίζει κανονικότατα την ναυπήγηση 6 υποβρυχίων για την Τουρκία! Υποβρυχίων όμοιων με τα ελληνικά 214 ,τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, όπως έχουν γίνει γνωστά. Αυτό είναι το μοναδικό πρόγραμμα που αν η Γερμανία εννοεί την …οδύνη της για όσα γίνονται στη βόρεια Συρία πρέπει να “παγώσει”. Όλα τ΄ άλλα είναι για επικοινωνιακή κατανάλωση.Ήδη τα γερμανικά Leopard χρησιμοποιούνται από τον τουρκικό στρατό στην εθνοκάθαρση που συντελείται στη βόρεια Συρία.

Η κυρία Μέρκελ κάλεσε για μία ακόμη φορά σήμερα την Τουρκία να σταματήσει την στρατιωτική της επίθεση εναντίον των Κούρδων και χαιρέτισε την αυστηρή καταδίκη της χθες από τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Χαίρομαι που υπήρξε ομοφωνία», δήλωσε η Καγκελάριος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την Νορβηγίδα Πρωθυπουργό Έρνα Σόλμπεργκ και πρόσθεσε ότι το ζήτημα θα πρέπει να απασχολήσει και το ΝΑΤΟ, στο οποίο ανήκει η ίδια η Τουρκία. Απέφυγε πάντως να αναφερθεί σε ενδεχόμενες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας στο πλαίσιο της Συμμαχίας.

Από την πλευρά της η κυρία Σόλμπεργκ δήλωσε ότι συμφωνεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο και καταδίκασε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Συρία. «Ανησυχούμε πολύ για την ραγδαία επιδεινούμενη ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή. Και καλούμε την Τουρκία να τερματίσει το συντομότερο αυτή την επιχείρηση», δήλωσε η Νορβηγίδα Πρωθυπουργός και, αναφερόμενη στην αναστολή πωλήσεων εξοπλιστικών συστημάτων προς την Τουρκία, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό οι ευρωπαϊκές χώρες να παραμείνουν ενωμένες έναντι της ‘Αγκυρας. Τόνισε ωστόσο ότι είναι προτιμότερο η Τουρκία να παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ, καθώς, όπως είπε, αυτό διευκολύνει τον διάλογο μαζί της. «Δεν μπορούμε ωστόσο να κάνουμε σαν να μην συνέβη τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.