ΕΞΑΛΛΟΣ ΜΕ ΜΠΙΝ ΣΑΛΜΑΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΝΑ μεταφερθούν στην Τουρκία οι ύποπτοι για τη δολοφονία Κασόγκι

Στο https://www.newsbomb.gr διαβάσαμε:

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είχε στείλει το γενικό του εισαγγελέα στην Τουρκία για να διερευνήσει τη δολοφονία Κασόγκι, αλλά δεν είχε μοιραστεί πληροφορίες με την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως «δεν είναι δυνατόν να δεχτεί» τα σχόλια του πρίγκιπα διαδόχου για τη δολοφονία του Κασόγκι, απορρίπτοντας τη δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία, κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τίποτα πριν αποδειχθεί το έγκλημα.

«Ουδέποτε είδαμε την υπόθεση Κασόγκι ως ένα πολιτικό θέμα. Για την Τουρκία, το περιστατικό αυτό είναι και θα παραμείνει μια στυγερή δολοφονία», είπε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει αποδείξεις που τεκμηριώνουν ότι ο Κασόγκι, δημοσιογράφος της Washington Post και επικριτής του ντε φάκτο κυβερνήτη της Σαουδικής Αραβίας, δολοφονήθηκε μέσα σε 7,5 λεπτά, δήλωσε ο Ερντογάν. Πρόσθεσ, δε, ότι η Άγκυρα έχει μοιραστεί αυτά τα στοιχεία με όλες τις χώρες που της το ζήτησαν, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γερμανία και η Σαουδική Αραβία.

 

 

Σύμφωνα πάντα με τον Ερντογάν, μόνο ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό εξέτασε το θέμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ηγετών, ενώ ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έδωσε μια «δύσκολα πιστευτή εξήγηση» για το ρόλο της χώρας του στην υπόθεση.

Ο Ερντογάν είπε επίσης πως παρότι η Τουρκία δεν θέλει να βλάψει τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, η δολοφονία Κασόγκι αποτέλεσε μια δοκιμασία όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά για όλο τον κόσμο. «Η επίλυση της δολοφονίας του Κασόγκι θα είναι επίσης προς το συμφέρον της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας», τόνισε ο Ερντογάν.

 

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.