ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 560 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΑΝΟΙΚΤΑ των ισπανικών ακτών – Τρεις βρέθηκαν νεκροί

Στο https://www.newsbomb.gr διαβάσαμε:

Οι μετανάστες επέβαιναν σε 12 επισφαλή πλεούμενα. Τους επιβαίνοντες σε δύο από αυτά διέσωσε η Guardia Civil (η ισπανική χωροφυλακή). Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στα ανδαλουσιανά λιμάνια της Μάλαγας, της Αλμερίας και της Μοτρίλ, διευκρίνισαν μέσω Twitter οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα.

Όμως βρέθηκαν και «τρία πτώματα» μεταναστών στη θάλασσα, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η Ισπανία έχει μετατραπεί από την άνοιξη στη βασική πύλη εισόδου των μεταναστών και των προσφύγων που προσπαθούν να μπουν παράτυπα στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού, ξεπερνώντας κατά πολύ την Ελλάδα και την Ιταλία.

Από την 1η Ιανουαρίου ως την 24η Νοεμβρίου, 51.984 μετανάστες αφίχθησαν στην Ισπανία διά της θαλάσσιας οδού και 675 βρήκαν τον θάνατο στη θάλασσα προσπαθώντας να φθάσουν στη χώρα. Το 2017, οι άνθρωποι που χάθηκαν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φθάσουν στην Ισπανία εκτιμάται ότι ήταν τουλάχιστον 224.

Ο αριθμός αυτός αναλογεί σε σχεδόν τις μισές αφίξεις μεταναστών στην Ευρώπη διά θαλάσσης τη συγκεκριμένη περίοδο, οι οποίες είναι πάνω από 106.000, κατά δεδομένα που έχουν δημοσιοποιηθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Παρά τη μεγάλη μείωση των αφίξεων μεταναστών στην Ιταλία εξαιτίας των μέτρων που πήρε ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα (άκρα δεξιά) Ματέο Σαλβίνι, η θαλάσσια οδός της κεντρικής Μεσογείου παραμένει η φονικότερη: 1.277 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτήν από την αρχή της χρονιάς, κατά τον ΔΟΜ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.