Περισσότερο ευτυχισμένοι δηλώνουν οι Βρετανοί μετά την απόφαση για το Brexit, σύμφωνα με έρευνα

Λονδίνο (Χinhua) – Περισσότεροι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους και ευτυχισμένοι εμφανίζονται οι Βρετανοί κατά το πρώτο 12μηνο μετά την περυσινή ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit σε σχέση με ένα 12μηνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Όπως αποτυπώνεται στην ετήσια έκθεση της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS), τα μέσα ποσοστά ευτυχίας των Βρετανών αυξήθηκαν οριακά μεταξύ των 12μήνων έως τον Ιούνιο του 2016 και έως τον Ιουνίο του 2017.  Ο Μάθιου Στιλ, αξιωματούχος της ONS, δήλωσε: «Τα σημερινά στοιχεία, τα πρώτα που βασίζονται σε ένα πλήρες έτος στοιχείων μετά από το δημοψήφισμα της ΕΕ, δείχνουν μικρές αυξήσεις στο πώς οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο βαθμολογούν το πόσο ικανοποιημένοι είναι με τη ζωή τους, την ευτυχία τους και το αίσθημα ότι τα όσα κάνουν στη ζωή αξίζουν. Η βελτίωση οφείλεται στην Αγγλία ? τη μοναδική περιοχή όπου η βαθμολογία της ποιότητας ζωής βελτιώθηκε σε πέρυσι». 
Η ONS δήλωσε ότι τα στοιχεία της δείχνουν επίσης ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα μέσα ποσοστά άγχους στη Βρετανία μεταξύ των 12μηνων που έληξαν τον Ιούνιο του 2016 και του 2017. Η μέση βαθμολογία για τους τέσσερις δείκτες προσωπικής ευημερίας ανέρχεται στο 7,7 στα 10 για την ικανοποίηση με την ζωή τους, στο 7,9 στα 10 για το αίσθημα ότι κάνουν κάτι στη ζωή τους που αξίζει, στο 7,5 στα 10 για την ευτυχία και στο 2,9 στα 10 για το άγχος.  Η ONS είπε ότι για το 12μηνο έως τον Ιούνιο του 2017, η μέση βαθμολογία των Βρετανών για το πόσο ικανοποιημένοι είναι με τη ζωή τους έφθασε το υψηλότερο επίπεδό της από τότε που ξεκίνησε η βαθμολόγηση της προσωπικής ευημερίας το 2011.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.