Ελληνοαμερικανός σύμβουλος του Τραμπ είπε ψέματα στο FBI

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος ομολόγησε ότι έδωσε ψευδείς καταθέσεις σε πράκτορες του FBI, έγινε σήμερα γνωστό από τον ομοσπονδιακό ειδικό εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Ρωσία , κι έτσι είναι ο τρίτος κατά σειρά σύμβουλος του επιτελείου που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις.
Ο Παπαδόπουλος είναι δικηγόρος από το Σικάγο που εξειδικεύεται σε ενεργειακά θέματα. Συμμετείχε στη ομάδα συμβούλων του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.
Ο δικηγόρος δήλωσε ένοχος ότι την 5η Οκτωβρίου είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς πράκτορες όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα.
Ο Παπαδόπουλος μέσω των ψευδών δηλώσεών του “παρεμπόδισε την έρευνα του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις ή τον ενδεχόμενο συντονισμό μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την εκστρατεία και της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο την ανάμειξη (της Μόσχας) στις προεδρικές εκλογές του 2016” υπογραμμίζεται στο έγγραφο που υπέγραψε ο εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.