Νικητής των αυστριακών εκλογών το Λαϊκό Κόμμα του Κουρτς – BINTEO

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τις δημοσκοπήσεις, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του πρώην καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς είναι ο μεγάλος νικητής των σημερινών πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Αυστρία, όπως διαπιστώνεται τόσο από τις προβλέψεις των ινστιτούτων δημοσκόπησης που μεταδίδει η δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση όσο και από τις πρώτες καταμετρήσεις των ψηφοδελτίων.

Δεύτερο είναι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα που μείωσε αρκετά το ποσοστό του σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές του Οκτωβρίου 2017, ενώ τεράστιες ήταν οι απώλειες για το τρίτο Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο βρισκόταν σε κυβέρνηση συνασπισμού με το Λαϊκό Κόμμα μέχρι τον περασμένο Μάιο, όταν η κυβέρνησή τους διαλύθηκε εξαιτίας της “Υπόθεσης Ίμπιζα”.

Σύμφωνα με αυτές τις πρώτες εκτιμήσεις, το Λαϊκό Κόμμα αυξάνει το ποσοστό του κατά 5,7 μονάδες στο 37,2% έναντι του 31,5% στις τελευταίες εκλογές, οι Σοσιαλδημοκράτες περιορίζονται σε ποσοστό 21,8 % (26,9% το 2017), ενώ το Κόμμα των Ελευθέρων είχε μία πτώση 10 ποσοστιαίες μονάδες στο 16% έναντι του 26% το 2017 και βρίσκεται στην τρίτη θέση.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.