Επικίνδυνες καταστάσεις:Οι Καταλανοί σχεδιάζουν να υψώσουν ανθρώπινες ασπίδες στις δυνάμεις του Ραχόι

Ανησυχία προκαλεί η αποκάλυψη οτι οι Καταλανοί αυτονομιστές σχεδιάζουν μαζικές εκδηλώσεις ανυπακοής υψώνοντας ανθρώπινες ασπίδες ενάντια στις δυνάμεις καταστολής του Ραχόι. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, τότε θα μιλάμε για επικίνδυνη… κλιμάκωση με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Αν και επισήμως οι Καταλανοί ηγέτες μιλούν για «ειρηνική και δημοκρατική υπεράσπιση των θεσμικών οργάνων», όπως δήλωσε ο Λούις Κορομέννας, ηγέτης της κύριας αυτονομιστικής ομάδας στο Κοινοβούλιο της Καταλονίας, το Bloomberg δίνει μια νέα διάσταση.
Επικαλείται πηγές που αναφέρουν οτι ομάδες αυτονομιστών σχεδιάζουν να συγκεντρώσουν τους ακτιβιστές τους γύρω από την έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης στη γοτθική συνοικία της Βαρκελώνης και στο κοντινό κτήριο του κοινοβουλίου.
«Περιμένουν από την ισπανική αστυνομία να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις καταστολής και ετοιμάζουν απάντηση υψώνοντας ανθρώπινες ασπίδες για να προστατέψουν κτίρια και κυβερνητικούς οργανισμούς».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.