Ντάισελμπλουμ…με νέο μισθό 14,000 ευρώ!!!!

Κανείς δεν… χάνεται! Διορισμός-πρόκληση για τον σκληρό Ολλανδό σε θέση… συμβούλου του ESM Και ενώ τα πρώτα… δάκρυα μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Γερούν Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup δεν είχαν στεγνώσει, τη στιγμή που η ανησυχία κάθε πολίτη του τσακισμένου από την κρίση ευρωπαϊκού Νότου φούντωνε για το γεγονός ότι ο Ολλανδός πολιτικός θα βγει στην… ανεργία, τελικά έγινε το «θαύμα»! Οπως έγινε γνωστό, ο άνθρωπος που δεν δίσταζε όποτε του δινόταν η ευκαιρία να λοιδορεί με τα σχόλια και, κυρίως, με τις αποφάσεις του ολόκληρους λαούς έπιασε ήδη νέα -παράλληλη- δουλειά, καθώς διορίστηκε «στρατηγικός σύμβουλος» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, του γνωστού μας ESM. Οσο για τον μισθό που θα λαμβάνει για τα νέα καθήκοντα και την παροχή των σπάνιων υπηρεσιών του; Προβλέπεται ότι θα αγγίζει τα 14.500 ευρώ τον μήνα – τα μισά, δηλαδή, από όσα εισπράττει ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Η σύμβαση θα τεθεί σε πλήρη ισχύ μόλις ολοκληρωθεί η θητεία του Ντάισελμπλουμ στο υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας, δηλαδή περί τα τέλη Οκτωβρίου, και αναμένεται να διαρκέσει έως την ολοκλήρωση της θητείας του στο Eurogroup, τον Ιανουάριο.
Τη μεγάλη «μεταγραφή» ανακοίνωσε, μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος του μηχανισμού – ο οποίος βέβαια δεν έκανε, όπως ήταν αναμενόμενο, καμία κουβέντα για το ποσό με το οποίο θα αμείβεται ο Γερούν, προκειμένου άνετα να εξασφαλίζει το… παντεσπάνι του.
Επικαλέστηκε, όμως, «την εξαιρετική εμπειρία και τις ιδέες του». Ευτυχώς, απέφυγε να αναφερθεί στα ανύπαρκτα ακαδημαϊκά προσόντα του Ολλανδού πολιτικού – μην ξεχνάμε ότι ο Ντάισελμπλουμ είχε κατηγορηθεί από το Πανεπιστήμιο του Κορκ για… πλαστό βιογραφικό!
Ο Ρέγκλινγκ τόνισε, πάντως, ότι η πρόσληψη του Ντάισελμπλουμ «συμπίπτει χρονικά με μια σημαντική στιγμή για τη μελλοντική ανάπτυξη του ESM».
Συνέπεσε, ωστόσο, χρονικά και με την τοποθέτηση του Ολλανδού πολιτικού στο Eurogroup, ο οποίος παρείχε στήριξη στο να παραμείνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας εκτός των συνθηκών της Ε.Ε., ώστε να μη λογοδοτεί στα ευρωπαϊκά όργανα. Τυχαίο;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.