Ιράν: Δεν διαπραγματευόμαστε το πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων

Το Ιράν δεν προτίθεται να διαπραγματευτεί το πρόγραμμά του για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας Μπαχράμ Κασεμί, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.
«Το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν είναι αμυντικό και δεν θα τεθεί σε διαπραγμάτευση καθώς δεν παραβιάζει την απόφαση 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε ο Κασεμί, διαψεύδοντας δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο η Τεχεράνη θα εξέταζε το ενδεχόμενο να τεθεί το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα υπό συζήτηση με τις μεγάλες δυνάμεις.
Νωρίτερα το Reuters, επικαλούμενο Ιρανούς και δυτικούς αξιωματούχους, μετέδωσε πως η Τεχεράνη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τεθεί σε διαπραγμάτευση το πρόγραμμά του για την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση και να καθησυχαστούν οι ανησυχίες των μεγάλων δυνάμεων.
Με την απόφαση 2231 το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις και την Τεχεράνη, το λεγόμενο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (Joint Comprehensive Plan of Action, JCPOA).

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.