Ρωσία: Ο Πούτιν υπέρ μιας διευρυμένης G7 με τη συμμετοχή Κίνας, Ινδίας και Τουρκίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε κατά την διάρκεια του διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Ανατολής, που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μια σύνοδο της G7/G8, και θα καλωσόριζε ένα ευρύτερο σχήμα με τη συμμετοχή της Κίνας, της Ινδίας και της Τουρκίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί έναν διεθνή οργανισμό χωρίς την συμμετοχή της Κίνας και της Ινδίας.

Το ζήτημα της προσθήκης της Ρωσίας στο σχήμα της G7 συζητήθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών Τακέσι Οσούγκα μετά το τέλος της συνάντησης των δύο ηγετών.

“Όσον αφορά τα διεθνή ζητήματα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από το Ιράν, καθώς και το ζητήμα για το ενδεχόμενο της επιστροφής (της Ρωσίας) στο σχήμα των ‘οκτώ’ (G8)” δήλωσε ο Οσούγκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.