Spiegel: Η Μέρκελ υπεύθυνη για το γεγονός ότι θα μπουν στην γερμανική Βουλή οι ναζί

Ανεξάρτητα όμως από το σε ποιον θα δώσει κανείς την ψήφο του, η Mέρκελ  θα παραμείνει καγκελάριος.
Εχει νόημα να πάμε να ψηφίσουμε;», αναρωτιέται ο G. Aougstain, αρθρογράφος και γιος του ιδρυτή του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», σε σχόλιό του με τίτλο «Mέρκελ, η μητέρα του (ακροδεξιού λαϊκιστικού- κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία) ΑfD»
«Εάν κάποια μέρα γίνει απολογισμός για την καγκελάριο και τη θητεία της, ένα πράγμα θα καταγραφεί στα μείον της: H A. Μέρκελ είναι η μητέρα του AfD.
Αυτή έκανε σκοπιά όταν ήρθαν οι ναζί στο Κοινοβούλιο. Και μόνο γι’ αυτό θα άξιζε να καταψηφιστεί», συνεχίζει ο αρθρογράφος.«Ναζί.
Σκληρή λέξη, μήπως όμως και με αυτήν υποβαθμίζονται οι πράξεις των δολοφόνων των Εβραίων και εκείνων οι οποίοι ξεκίνησαν τον πόλεμο του τρίτου Ράιχ;
Oxι, διότι ο πολιτικός του AfD X. Mayer φοβάται την «δημιουργία λαών μιγάδων» και θέλει να λήξει η (μεταπολεμική) «κουλτούρα της ευθύνης» (στην Γερμανία).
Επίσης, κυκλοφόρησαν ήδη ευρέως οι δηλώσεις του Aλεξάντερ Γκάουλαντ του επικεφαλής υποψηφίου του AfD, να «πεταχτεί»(ενν. όπως τα σκουπίδια) στην Ανατολία μια γερμανοτουρκάλα πολιτικός» και ότι έχουμε το δικαίωμα «να είμαστε υπερήφανοι για τις επιδόσεις των Γερμανών στρατιωτών στους δύο παγκόσμιους πολέμους».
Ο Zίγκμαρ Γκάμπριελ είχε δίκιο όταν πρόσφατα είπε ότι στο εγγύς μέλλον «θα βρίσκονται στο βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου για πρώτη φορά μετά το 1945 αληθινοί ναζί», συμπληρώνει ο αρθρογράφος του Spiegel.
«Τώρα που η συγκομιδή έχει ξεκινήσει, καλό είναι να να θυμηθούμε όλους εκείνους οι οποίοι λίπαναν τα περασμένα χρόνια εντατικά το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε η κόπρος (των ακροδεξιών ναζί), γράφει ο Aougstain, ο οποίος κάνει μια αναφορά σε ορισμένους πολιτικούς, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες οι οποίοι κατά καιρούς βοήθησαν με τον τρόπο τους την ανάπτυξη της ακροδεξιάς στην Γερμανία.
«Η μητέρα του τέρατος»
Και συνεχίζει: «Oι πολιτικοί του ΑfD απλώς πέταξαν τις μάσκες πίσω από τις οποίες κρύβονται ορισμένοι ευυπόληπτοι πολίτες.
Ομως τον έλεγχο όταν η χώρα διολίσθαινε προς τα δεξιά τον είχε η Άνγκελα Μέρκελ.
Η αποκτήνωση των αστών, η εργασιακή ανασφάλεια των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, η απογοήτευση πολλών Γερμανών σε ό,τι αφορά στην δικαιοσύνη και την ισότητα των ευκαιρών, όλα αυτά έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της καγκελαρίας της.
Και όλα αυτά αποτέλεσαν το λίκνο τoυ AfD.Η Μέρκελ είναι η μητέρα του τέρατος.
Εχει ευθύνη για τις σημαντικότερες και καταστρεπτικότερες κοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων 25 ετών. Εν τούτοις,δεν θα καταψηφιστεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Ο καθένας ο οποίος θέλει να στείλει ένα μήνυμα στην Μέρκελ βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα ποιον να ψηφίσει.
Ή να μην πάει καν να ψηφίσει; Διότι είτε ψηφίσει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), είτε τους Πράσινους (Die Gruenen), είτε το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP), όλοι προσβλέπουν στην Μέρκελ.
Επομένως δεν είναι προς ψόγον εάν κάποιος μείνει στο σπίτι του, αφού δεν είναι δείγμα πολιτικής ωριμότητας να ψηφίζει κανείς το μη χείρον, αλλά παραίτησης» καταλήγει ο αρθρογράφος του Spiegel.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.