Δείτε εναέρια πλάνα από την πολιορκημένη «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους (βίντεο)

Συνεχίζεται η πολιορκία των τζιχαντιστών στην πόλη Ράκα, στη βόρεια Συρία, από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).
Οι εξτρεμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χάνουν συνεχώς έδαφος από τους Κούρδους και τους συμμάχους τους, ωστόσο, συνεχίζουν να αμύνονται με μανία σε μια πόλη που είχε ανακηρυχθεί «πρωτεύουσα» του ψευδοχαλιφάτου τους στη Συρία.
Μέσα στην εμπόλεμη Ράκα υπολογίζεται ότι έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι περίπου 25.000 πολίτες.
Η Ράκα (ελληνικό όνομα «Καλλίνικος»), καταλήφθηκε από τους ισλαμιστές της Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) τον Μάρτιο του 2013.
Τον Ιούνιο του 2013 άνοιξε γραφεία στην πόλη και το Ισλαμικό Κράτος. Ήταν ακόμα η εποχή που το Ισλαμικό Κράτος και οι «μετριοπαθείς» συνεργάζονταν.
Στις 13 Ιανουαρίου 2014 η Ράκα περιήλθε υπό τον απόλυτο έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, αφού εκδιώχθηκαν οι ισλαμιστές των άλλων οργανώσεων από την πόλη.
Το Ισλαμικό Κράτος ανακήρυξε τη Ράκα «πρωτεύουσά» του και η πόλη υπήρξε μέχρι και τις 6 Ιουνίου 2017, οπότε και ξεκίνησε η πολιορκία της, το κέντρο της παγκόσμιας τρομοκρατίας του ISIS.
Ντρον που πέταξε πάνω από την πρώην ντε φάκτο πρωτεύουσα των τρομοκρατών, έδωσε αποκαλυπτικά πλάνα που αναρτήθηκαν στο YouTube στις 4 Σεπτεμβρίου:
https://www.youtube.com/watch?v=utfGBrs8mC4rn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.